Салат "Смарагдовий розсип"
Кухня
Інгредієнти:
- 2 курячих філе (загальна вага близько 400 г)
- 3 яйця
- 200 г твердого сиру
- 2 ківі
- 1 морква
- 50 г ізюму
- 50 г грецьких горіхів
- 2 зубчики часнику
- майонез за смаком
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте куряче філе та опустіть його у киплячу солону воду. Після закипання зменшіть вогонь і варіть м'ясо протягом півгодини при слабкому кипінні. Потім вийміть курку на тарілку й залиште остигати.
- Залийте яйця холодною водою й поставте на вогонь. Після закипання опустіть у киплячу воду моркву й варіть протягом близько півгодини при слабкому кипінні.
- Через 10 хвилин перекладіть яйця у миску з холодною водою й дайте їм повністю остигнути. Варену моркву очистіть від шкірки та натріть на крупній тертці.
- Ізюм покладіть у невелику миску й залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин. Горіхи очистіть й поріжте дрібними шматочками, трохи обсмажте на сухій сковоріді.
- Часник очистіть та якомога дрібніше наріжте ножем. Ківі очистіть, поріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру. Яйця очистіть від шкаралупи та натріть на крупній тертці.
- У одній мисці поєднайте подрібнене куряче філе, натерті яйця з морквою, ізюм, горіхи, сир, часник, сіль і перець за смаком. Приправте салат невеликою кількістю майонезу і перемішайте.
- Викладіть салат гіркою на відповідну тарілку, ретельно змастіть майонезом з усіх боків та прикрасьте кубиками ківі. Подають салат "Смарагдовий розсип" до столу бажано після того, як він просочиться півгодини-годину у холодильнику. Смачного!
Цікавий факт:
Куряче м'ясо є джерелом важливого білка та різноманітних вітамінів, таких як вітаміни групи В та Д. Додавання ківі в салат не тільки надає йому свіжості, але й збагачує його вітаміном С та антиоксидантами, що підтримують імунну систему організму. Тож насолоджуйтесь цим смаколиком та зберігайте своє здоров'я!