Салат "Смарагдовий розсип"

Салат "Смарагдовий розсип"
4.8
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе (загальна вага близько 400 г)
  • 3 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • 2 ківі
  • 1 морква
  • 50 г ізюму
  • 50 г грецьких горіхів
  • 2 зубчики часнику
  • майонез за смаком
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте куряче філе та опустіть його у киплячу солону воду. Після закипання зменшіть вогонь і варіть м'ясо протягом півгодини при слабкому кипінні. Потім вийміть курку на тарілку й залиште остигати.
  2. Залийте яйця холодною водою й поставте на вогонь. Після закипання опустіть у киплячу воду моркву й варіть протягом близько півгодини при слабкому кипінні.
  3. Через 10 хвилин перекладіть яйця у миску з холодною водою й дайте їм повністю остигнути. Варену моркву очистіть від шкірки та натріть на крупній тертці.
  4. Ізюм покладіть у невелику миску й залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин. Горіхи очистіть й поріжте дрібними шматочками, трохи обсмажте на сухій сковоріді.
  5. Часник очистіть та якомога дрібніше наріжте ножем. Ківі очистіть, поріжте невеликими кубиками приблизно однакового розміру. Яйця очистіть від шкаралупи та натріть на крупній тертці.
  6. У одній мисці поєднайте подрібнене куряче філе, натерті яйця з морквою, ізюм, горіхи, сир, часник, сіль і перець за смаком. Приправте салат невеликою кількістю майонезу і перемішайте.
  7. Викладіть салат гіркою на відповідну тарілку, ретельно змастіть майонезом з усіх боків та прикрасьте кубиками ківі. Подають салат "Смарагдовий розсип" до столу бажано після того, як він просочиться півгодини-годину у холодильнику. Смачного!

Цікавий факт:

Куряче м'ясо є джерелом важливого білка та різноманітних вітамінів, таких як вітаміни групи В та Д. Додавання ківі в салат не тільки надає йому свіжості, але й збагачує його вітаміном С та антиоксидантами, що підтримують імунну систему організму. Тож насолоджуйтесь цим смаколиком та зберігайте своє здоров'я!