Рибний торт із сьомгою

Рибний торт із сьомгою
4.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 г сьомги
  • 4 яйця
  • 200 г крабових паличок
  • 100 г сиру Філадельфія
  • 5 ст.л. рису
  • 4 ст.л. сметани
  • 4 ст.л. майонезу
  • 8 г желатину
  • зелень та червона ікра для прикраси
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Викладіть рис у каструлю з киплячою водою і варіть його до готовності протягом 20-25 хвилин. Злийте кип'яток, залийте яйця холодною водою і залиште на декілька хвилин, щоб вони охолонули.
  2. Розчиніть желатин у 120 мл води і залиште протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
  3. Очистіть крабові палички від плівки і натріть їх на крупній тертці. У невеликій мисці змішайте сир Філадельфія з майонезом і сметаною. Наріжте сьомгу тонкими пластинами.
  4. Поставте желатинову суміш на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення (не доводьте до кипіння). Зніміть з водяної бані та залиште суміш до охолодження.
  5. Відокремте жовтки від білків і натріть жовтки на дрібній тертці, білки натріть на крупній тертці та покладіть їх в окрему тарілку. Поступово влийте желатинову суміш до сирної маси, постійно перемішуючи.
  6. Велику круглу миску застеліть харчовою плівкою і викладіть її дно та бока пластинами сьомги. Покладіть на сьомгу шарами салат: сирний крем з желатином, натерті жовтки, крем, крабові палички, крем, натерті білки, крем, рис, крем, і рівномірно розподіліть.
  7. Покрийте поверхню салату краями харчової плівки, покладіть сверху тарілку, на неї невеликий вантаж, поставте салат на ніч у холодильник (принаймні на 4-6 годин).
  8. Вийміть готову страву з холодильника, зніміть вантаж і обережно переверніть рибний торт на тарілку сьомгою вгору. Прикрасьте торт, наприклад, зеленню та червоною ікрою. Смачного!

Цікавий факт:

Риба вважається одним з найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та мозку. Цей рецепт рибного торта - чудовий спосіб насолодитися смаком риби та отримати цінні поживні речовини одночасно.