Рибний торт із сьомгою
Кухня
Інгредієнти:
- 500 г сьомги
- 4 яйця
- 200 г крабових паличок
- 100 г сиру Філадельфія
- 5 ст.л. рису
- 4 ст.л. сметани
- 4 ст.л. майонезу
- 8 г желатину
- зелень та червона ікра для прикраси
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Викладіть рис у каструлю з киплячою водою і варіть його до готовності протягом 20-25 хвилин. Злийте кип'яток, залийте яйця холодною водою і залиште на декілька хвилин, щоб вони охолонули.
- Розчиніть желатин у 120 мл води і залиште протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
- Очистіть крабові палички від плівки і натріть їх на крупній тертці. У невеликій мисці змішайте сир Філадельфія з майонезом і сметаною. Наріжте сьомгу тонкими пластинами.
- Поставте желатинову суміш на водяну баню і нагрівайте, помішуючи, до повного розчинення (не доводьте до кипіння). Зніміть з водяної бані та залиште суміш до охолодження.
- Відокремте жовтки від білків і натріть жовтки на дрібній тертці, білки натріть на крупній тертці та покладіть їх в окрему тарілку. Поступово влийте желатинову суміш до сирної маси, постійно перемішуючи.
- Велику круглу миску застеліть харчовою плівкою і викладіть її дно та бока пластинами сьомги. Покладіть на сьомгу шарами салат: сирний крем з желатином, натерті жовтки, крем, крабові палички, крем, натерті білки, крем, рис, крем, і рівномірно розподіліть.
- Покрийте поверхню салату краями харчової плівки, покладіть сверху тарілку, на неї невеликий вантаж, поставте салат на ніч у холодильник (принаймні на 4-6 годин).
- Вийміть готову страву з холодильника, зніміть вантаж і обережно переверніть рибний торт на тарілку сьомгою вгору. Прикрасьте торт, наприклад, зеленню та червоною ікрою. Смачного!
Цікавий факт:
Риба вважається одним з найкращих джерел омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця та мозку. Цей рецепт рибного торта - чудовий спосіб насолодитися смаком риби та отримати цінні поживні речовини одночасно.