Салат зі скумбрією холодного копчення
Кухня
Інгредієнти:
- 2 картоплини
- 200 г твердого сиру
- 2 яйця
- 1 скумбрія холодного копчення
- 1 цибулина
- 100 г маринованих опеньків
- оливки та маслини без кісточок - за смаком
- майонез - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Вимийте картоплю, опустіть її в каструлю з киплячою водою. Варіть протягом близько півгодини до м'якості. Потім викладіть на тарілку, повністю охолодіть і очистіть картоплю від шкірки.
- Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть протягом 10 хвилин після закипання. Потім злийте кип'яток, залийте яйця холодною водою і залиште до повного охолодження.
- Очистіть яйця від шкаралупи та наріжте їх дрібними кубиками. Натріть картоплю та твердий сир на крупній тертці, розкладіть по різним тарілкам.
- Відокреміть філе скумбрії холодного копчення від кісток та шкіри, наріжте дрібними шматочками. Наріжте великі гриби на шматочки. Очистіть та наріжте цибулю дрібними шматочками.
- Змастіть глибоку круглу форму або салатник рослинним маслом і застеліть його харчовою плівкою. Викладіть салат шарами в такій послідовності: натертий сир (заходить на краї), посередині розташуйте гриби, нарізану цибулю, майонез, подрібнені варені яйця.
- Потім викладіть подрібнену скумбрію. Покрийте салат рівним шаром натертої картоплі, змастіть його густим шаром майонезу і накрийте кришкою. Залиште салат на просочення щонайменше на півгодини.
- Переверніть салат зі скумбрією холодного копчення на тацю, прикрасьте зеленню, оливками та маслинами і подавайте до столу. Смачного!
Цікавий факт:
Скумбрія - це риба, яка має високий вміст омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця і мозку. Додавання скумбрії до салату підвищує його поживну цінність та додає багато смаку. Насолоджуйтеся цим освіжаючим рибним салатом разом із рідними та друзями!