Салат зі скумбрією холодного копчення

Салат зі скумбрією холодного копчення
4.3
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 картоплини
  • 200 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 1 скумбрія холодного копчення
  • 1 цибулина
  • 100 г маринованих опеньків
  • оливки та маслини без кісточок - за смаком
  • майонез - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Вимийте картоплю, опустіть її в каструлю з киплячою водою. Варіть протягом близько півгодини до м'якості. Потім викладіть на тарілку, повністю охолодіть і очистіть картоплю від шкірки.
  2. Залийте яйця холодною водою, поставте на вогонь і варіть протягом 10 хвилин після закипання. Потім злийте кип'яток, залийте яйця холодною водою і залиште до повного охолодження.
  3. Очистіть яйця від шкаралупи та наріжте їх дрібними кубиками. Натріть картоплю та твердий сир на крупній тертці, розкладіть по різним тарілкам.
  4. Відокреміть філе скумбрії холодного копчення від кісток та шкіри, наріжте дрібними шматочками. Наріжте великі гриби на шматочки. Очистіть та наріжте цибулю дрібними шматочками.
  5. Змастіть глибоку круглу форму або салатник рослинним маслом і застеліть його харчовою плівкою. Викладіть салат шарами в такій послідовності: натертий сир (заходить на краї), посередині розташуйте гриби, нарізану цибулю, майонез, подрібнені варені яйця.
  6. Потім викладіть подрібнену скумбрію. Покрийте салат рівним шаром натертої картоплі, змастіть його густим шаром майонезу і накрийте кришкою. Залиште салат на просочення щонайменше на півгодини.
  7. Переверніть салат зі скумбрією холодного копчення на тацю, прикрасьте зеленню, оливками та маслинами і подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Скумбрія - це риба, яка має високий вміст омега-3 жирних кислот, які корисні для здоров'я серця і мозку. Додавання скумбрії до салату підвищує його поживну цінність та додає багато смаку. Насолоджуйтеся цим освіжаючим рибним салатом разом із рідними та друзями!