Сира аджика з хріном

Сира аджика з хріном
4.0
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 0,5 кг хрону (корінь)
  • 150 гр цукру
  • 3 головки часнику (близько 8 зубчиків у кожній)
  • 2 стручки гострого червоного перцю
  • 3 ст.л. солі
  • 2-3 ст.л. оцту 9%

Рецепт приготування страви:

  1. Корінь хрону очистити від шкірки, зубчики часнику очистити від лушпиння. Помідори вимити і порізати на великі шматочки. Гострі перці вимити й видалити в кожного плодоніжку.
  2. Пропустити всі овочі для аджики з хріном через м'ясорубку, з'єднати в одній мисці та перемішати. Додати до отриманої маси сіль, цукор, оцет і перемішати. Банки ретельно вимити з содою і просушити.
  3. Скласти аджику в банку, закрити кришками і відправити в холодильник. Сира аджика з хріном має настоятися близько доби перед подачею.
  4. Якщо ви хочете закрити аджику на зиму, потрібно застелити дно великої каструлі рушником, поставити туди банки і влити туди холодну воду так, щоб її рівень доходив до плічок.
  5. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння, прикрити банки кришками. Стерилізувати сиру аджику з помідорів із хріном близько 15 хвилин у півлітрових банках, 20 хвилин у літрових і 25 хвилин у трилітрових.
  6. Потім вийняти банки з води, закатати їх кришками і перевернути банки догори дном. Сира аджика з хріном має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Завдяки додаванню хрону, ця аджика має виразний гострий смак, який чудово поєднується з солодкими помідорами та ароматним часником. Вона чудово смакує як доповнення до м'ясних страв, сирів або просто на хліб. Аджика зберігає свій смак та аромат протягом тривалого часу, тож ви зможете насолоджуватися нею протягом усього року.