Смачна аджика з яблуками: рецепт для справжніх гурманів

Смачна аджика з яблуками: рецепт для справжніх гурманів
4.0
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг червоного болгарського перцю
  • 0,5 кг яблук (бажано кислих)
  • 0,5 кг моркви
  • 250 мл рослинної олії
  • 200 гр часнику
  • 80-100 гр червоного гострого перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою на хвилину. Вийняти помідори з киплячої води і покласти їх у миску з холодною водою на кілька хвилин. Вийняти остиглі помідори з води й очистити від шкірки.
  2. Моркву і яблука вимити, очистити від шкірки, у яблук видалити серцевину. Болгарський перець вимити й очистити від насіння. Гострий перець вимити і видалити плодоніжку. Часник очистити від лушпиння.
  3. Пропустити всі інгредієнти (крім олії) для аджики з яблуками через м'ясорубку і з'єднати в одній каструлі. Посолити і поперчити аджику за смаком, влити олію і поставити на вогонь.
  4. Помішуючи, довести аджику до кипіння і зменшити вогонь. Варити аджику з яблуками приблизно 2,5 години за слабкого кипіння, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму (за цим рецептом виходить 6 півлітрових банок з яблучною аджикою).
  5. Готову аджику зняти з вогню, розкласти по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні до повного охолодження. Аджика з яблук зберігається близько 1-2 років у темному прохолодному місці.

Аджика з яблуками - це не тільки смачна закуска на зиму, а й справжній витвір кулінарного мистецтва. Ця апетитна страва має неперевершене поєднання смаків і запахів, завдяки якому стане справжнім гурманським досвідом для вашого піднебіння.