Смачна аджика з яблуками: рецепт для справжніх гурманів
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів
- 1 кг червоного болгарського перцю
- 0,5 кг яблук (бажано кислих)
- 0,5 кг моркви
- 250 мл рослинної олії
- 200 гр часнику
- 80-100 гр червоного гострого перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- На помідорах зробити хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою на хвилину. Вийняти помідори з киплячої води і покласти їх у миску з холодною водою на кілька хвилин. Вийняти остиглі помідори з води й очистити від шкірки.
- Моркву і яблука вимити, очистити від шкірки, у яблук видалити серцевину. Болгарський перець вимити й очистити від насіння. Гострий перець вимити і видалити плодоніжку. Часник очистити від лушпиння.
- Пропустити всі інгредієнти (крім олії) для аджики з яблуками через м'ясорубку і з'єднати в одній каструлі. Посолити і поперчити аджику за смаком, влити олію і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести аджику до кипіння і зменшити вогонь. Варити аджику з яблуками приблизно 2,5 години за слабкого кипіння, періодично помішуючи. Тим часом простерилізувати банки і кришки для консервації на зиму (за цим рецептом виходить 6 півлітрових банок з яблучною аджикою).
- Готову аджику зняти з вогню, розкласти по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні до повного охолодження. Аджика з яблук зберігається близько 1-2 років у темному прохолодному місці.
Аджика з яблуками - це не тільки смачна закуска на зиму, а й справжній витвір кулінарного мистецтва. Ця апетитна страва має неперевершене поєднання смаків і запахів, завдяки якому стане справжнім гурманським досвідом для вашого піднебіння.