Курка з арахісової пастою, каррі та кокосовим молоком
Кухня
Інгредієнти:
- пір'я зеленої цибулі - 7 шт.
- сік лайму - з половини плода
- філе куряче - 800 г
- терта цедра лайму - 1 плід
- арахісова олія - за смаком
- концентроване кокосове молоко - 400 мл
- свіжий гострий перець - 1/4 стручка
- несолодка арахісова паста - 4 ст. л.
- гілочки петрушки - 4 шт.
- очищені зубчики часнику - 6 шт.
- приправа каррі у порошку - 1,5 ст. л.
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Відкласти два пера зеленої цибулі, решту нарізати та пересипати у сковорідку. Додати арахісову олію, подрібнені зубчики часнику та трохи свіжого перцю, дрібно нарізаного.
- Сковорідку регулярно помішувати, обсмажуючи вміст протягом двох хвилин, потім викласти приготовані інгредієнти у відокремлену посудину.
- Промите філе курки нарізати та обсмажити на тій самій сковорідці, де готувались ароматні інгредієнти.
- Збільшити вогонь і обсмажувати курячі шматочки протягом 5 хвилин, регулярно помішуючи. Як тільки м'ясо побіліє, додати концентроване кокосове молоко та перемішати.
- Додати арахісову пасту, сіль, спеції за смаком, каррі та подрібнену зелень. Повернути обсмажені ароматні інгредієнти, додати сік лайма, терту цедру, перемішати та готувати на слабкому вогні протягом 5-10 хвилин.
- Подавати куряче м'ясо, приготоване у кокосовому молоці, прикрашене зеленою цибулею, з ароматним розсипчастим рисом.
Цікавий факт:
Кокосове молоко часто використовується в азійській кухні як основа для соусів та супів. Воно надає стравам ніжний кремовий смак та аромат, роблячи їх особливо смачними і популярними.