Курка з арахісової пастою, каррі та кокосовим молоком

Курка з арахісової пастою, каррі та кокосовим молоком
4.0
(15)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • пір'я зеленої цибулі - 7 шт.
  • сік лайму - з половини плода
  • філе куряче - 800 г
  • терта цедра лайму - 1 плід
  • арахісова олія - за смаком
  • концентроване кокосове молоко - 400 мл
  • свіжий гострий перець - 1/4 стручка
  • несолодка арахісова паста - 4 ст. л.
  • гілочки петрушки - 4 шт.
  • очищені зубчики часнику - 6 шт.
  • приправа каррі у порошку - 1,5 ст. л.
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Відкласти два пера зеленої цибулі, решту нарізати та пересипати у сковорідку. Додати арахісову олію, подрібнені зубчики часнику та трохи свіжого перцю, дрібно нарізаного.
  2. Сковорідку регулярно помішувати, обсмажуючи вміст протягом двох хвилин, потім викласти приготовані інгредієнти у відокремлену посудину.
  3. Промите філе курки нарізати та обсмажити на тій самій сковорідці, де готувались ароматні інгредієнти.
  4. Збільшити вогонь і обсмажувати курячі шматочки протягом 5 хвилин, регулярно помішуючи. Як тільки м'ясо побіліє, додати концентроване кокосове молоко та перемішати.
  5. Додати арахісову пасту, сіль, спеції за смаком, каррі та подрібнену зелень. Повернути обсмажені ароматні інгредієнти, додати сік лайма, терту цедру, перемішати та готувати на слабкому вогні протягом 5-10 хвилин.
  6. Подавати куряче м'ясо, приготоване у кокосовому молоці, прикрашене зеленою цибулею, з ароматним розсипчастим рисом.

Цікавий факт:

Кокосове молоко часто використовується в азійській кухні як основа для соусів та супів. Воно надає стравам ніжний кремовий смак та аромат, роблячи їх особливо смачними і популярними.