Картопля з м'ясом у рукаві в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг свинини (бажано - шиї)
- 6-7 великих картоплин
- 3 зубчики часнику
- 2-3 ч.л. солі
- 1 ч.л. червоного та чорного меленого перцю
- 2 гілочки розмарину і чебрецю
Рецепт приготування:
Ця страва ідеально підходить для тих, хто цінує час і не любить довго возитися з продуктами. Відмінний варіант як для повсякденної їжі, так і для святкового столу. Головна умова – ніжне м'ясо, придатне для запікання.
- Виберіть охолоджений шматок свинини з прожилками сала. Заморожене м'ясо попередньо розморозьте у холодильнику, щоб зберегти «сік».
- Щедро натріть шийку сіллю та меленими спеціями. Гострим ножем зробіть надрізи, вставте шматочки часнику в підготовлені «кишеньки».
- Порубайте зелень розмарину та чебрецю та викладіть у контейнер. Обвалюйте у прянощах м'ясо, накрийте посуд кришкою. Поставте маринуватися в холодильник на 2 години.
- Вимиту і очищену картоплю наріжте великими часточками, перекладіть у рукав. Зверху укладіть цілий шматок свинини. Запікайте страву в духовці не менше 1 години при температурі 180 градусів. Завдяки соку м'яса, що виділився, та топленому салу картопля вийде неймовірною.
- Викладіть гарячу картоплю по тарілках, а соковите м'ясо поріжте зручними за розміром шматками. Подавайте з нарізкою зі свіжих овочів або сезонним салатом.
Додайте до рецепту свій неповторний штрих, експериментуючи з приправами або додаючи інші овочі для запікання – це дозволить урізноманітнити меню та смак готової страви.