Гречаний салат із слабосолоною сьомгою та броколі

Гречаний салат із слабосолоною сьомгою та броколі
3.7
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 0,5 шт.
  • домашня сметана - 2 ст.л.
  • вода - 2 ст.
  • гречана крупа - 1 ст.
  • сіль - за смаком
  • 0,5 лимона
  • філе слабосолоної сьомги - 170 г
  • мелений чорний перець - за бажанням
  • зелень кропу - 1 пучок

Рецепт приготування:

Гречаний салат зі слабосолоною сьомгою та броколі

  1. Ретельно промийте гречану крупу, пересипте її в каструлю, влийте фільтровану воду, варіть гречку на помірному вогні до закипання, посоліть та продовжіть процес варіння.
  2. Як тільки гречана крупа буде повністю готова, злийте з каструлі, де вона готувалася, усю воду, потім розберіть на суцвіття капусту броколі, після цього підготуйте сотейник. Влийте в нього певну кількість води, потім доведіть до кипіння та трохи посоліть, після чого викладіть у киплячу воду капусту броколі, відваріть до повної готовності.
  3. Промийте всю зелень, підсушіть її та дрібно поріжте, відіжміть у вільну невелику ємність сік з половинки лимона, додайте у цю ж ємність різаний кріп, сметану, насипте перець, перемішайте приготовлену сметанну заправку та трохи її посоліть.
  4. Що стосується слабосолоної сьомги, то її потрібно нарізати тоненькими смужками, перекласти в салатник разом з відвареною гречкою та капустою, додати сметанний соус, перемішати та подавати до столу приготовлений салат.

Гречаний салат зі слабосолоною сьомгою та броколі підійде тим, хто слідкує за калорійністю страв, якщо замінити сметану знежиреним йогуртом. Цей салат не тільки смачний, але й корисний, завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот у сьомзі та антиоксидантів у броколі.