Чакапулі по-грузинськи

Чакапулі по-грузинськи
3.8
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 мл білого вина (обов'язково сухого)
  • 200 г кінзи
  • 200 г зеленої цибулі
  • 200 г тархуну
  • 100 г вершкового масла
  • 100 мл соку лимона
  • 5-7 зубчиків часнику
  • 3,5-4 кг телятини (на кісточці)
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 зелений перець чилі
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. суміші з уцхо-сунелі, меленого коріандру і червоного гострого перцю
  • 0,5 ч.л. чорного меленого перцю

Рецепт приготування:

  1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками, розміром зі сірникову коробку. Якщо телятина дуже якісна, просто розріжте її між кісточками.
  2. Зелень промийте під проточною водою, просушіть і дрібно наріжте разом зі стеблами гострим лезом ножа.
  3. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте її дрібними кубиками.
  4. У казан або каструлю з товстим дном викладіть шарами частину телятини, зелень, приправи, сіль і перець. Повторюйте ці дії, доки не закінчаться продукти. Влийте частину вина.
  5. Поставте ємність на велику конфорку і доведіть вміст казану до кипіння. Зменшіть вогонь і видаліть піну шумівкою. Варіть ще 35 хвилин.
  6. Наприкінці додайте у казан залишок вина, чилі, лимонний сік і вершкове масло. Усе ретельно перемішайте, доведіть до кипіння та варіть від 10 хвилин до півгодини, залежно від швидкості приготування м'яса на кістці.

Цікавий факт:

Чакапулі можна також приготувати з ягнятини, а лимонний сік нерідко замінюють аличою або незрілим виноградом. Така страва стане справжньою окрасою святкового столу і запам'ятається всім гостям своїм неперевершеним смаком та ароматом.