Чакапулі по-грузинськи
Кухня
Інгредієнти:
- 300 мл білого вина (обов'язково сухого)
- 200 г кінзи
- 200 г зеленої цибулі
- 200 г тархуну
- 100 г вершкового масла
- 100 мл соку лимона
- 5-7 зубчиків часнику
- 3,5-4 кг телятини (на кісточці)
- 1 кг ріпчастої цибулі
- 1 зелений перець чилі
- 1 ст.л. солі
- 1 ч.л. суміші з уцхо-сунелі, меленого коріандру і червоного гострого перцю
- 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
Рецепт приготування:
- Наріжте м'ясо невеликими шматочками, розміром зі сірникову коробку. Якщо телятина дуже якісна, просто розріжте її між кісточками.
- Зелень промийте під проточною водою, просушіть і дрібно наріжте разом зі стеблами гострим лезом ножа.
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте її дрібними кубиками.
- У казан або каструлю з товстим дном викладіть шарами частину телятини, зелень, приправи, сіль і перець. Повторюйте ці дії, доки не закінчаться продукти. Влийте частину вина.
- Поставте ємність на велику конфорку і доведіть вміст казану до кипіння. Зменшіть вогонь і видаліть піну шумівкою. Варіть ще 35 хвилин.
- Наприкінці додайте у казан залишок вина, чилі, лимонний сік і вершкове масло. Усе ретельно перемішайте, доведіть до кипіння та варіть від 10 хвилин до півгодини, залежно від швидкості приготування м'яса на кістці.
Цікавий факт:
Чакапулі можна також приготувати з ягнятини, а лимонний сік нерідко замінюють аличою або незрілим виноградом. Така страва стане справжньою окрасою святкового столу і запам'ятається всім гостям своїм неперевершеним смаком та ароматом.