Сьомга з картоплею в духовці

Сьомга з картоплею в духовці
3.8
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг філе сьомги (або стейків)
  • 300-400 гр картоплі
  • 2 цибулини
  • 200 гр сметани 15%
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • кілька гілочок кропу
  • спеції та приправи за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити 1 ч.л. рослинної олії. Картоплю очистити і порізати тонкими круглими скибочками або кубиками. Викласти картоплю у форму для запікання, посипати сіллю і перцем.
  2. Зверху на картоплю викласти шматки сьомги і скропити лимонним соком. Цибулю почистити, порізати тонкими кільцями і скласти в невелику ємність. Залити ріпчасту цибулю на кілька секунд окропом. Потім злити воду і викласти цибулю на шар сьомги.
  3. Кріп промити та дрібно порізати. Сметану з'єднати із сіллю, чорним меленим перцем, спеціями, приправами та подрібненим кропом. Розмішати і покрити отриманою сумішшю цибулевий шар. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  4. Сьомга з картоплею в духовці готується 30-40 хвилин. Після цього вийняти форму і залишити остигати на кілька хвилин. Розкласти сьомгу з картоплею по тарілках і подавати до столу. Смачного! 

Сьомга, використана в цьому рецепті, є однією з найпопулярніших риб у кулінарному світі. Вона багата на Омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця і мозку. Додайте сьомгу до свого раціону, і ваше здоров'я буде дякувати вам!