Сьомга з картоплею в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе сьомги (або стейків)
- 300-400 гр картоплі
- 2 цибулини
- 200 гр сметани 15%
- 1 ч.л. лимонного соку
- кілька гілочок кропу
- спеції та приправи за смаком
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити 1 ч.л. рослинної олії. Картоплю очистити і порізати тонкими круглими скибочками або кубиками. Викласти картоплю у форму для запікання, посипати сіллю і перцем.
- Зверху на картоплю викласти шматки сьомги і скропити лимонним соком. Цибулю почистити, порізати тонкими кільцями і скласти в невелику ємність. Залити ріпчасту цибулю на кілька секунд окропом. Потім злити воду і викласти цибулю на шар сьомги.
- Кріп промити та дрібно порізати. Сметану з'єднати із сіллю, чорним меленим перцем, спеціями, приправами та подрібненим кропом. Розмішати і покрити отриманою сумішшю цибулевий шар. Відправити форму в розігріту духову шафу.
- Сьомга з картоплею в духовці готується 30-40 хвилин. Після цього вийняти форму і залишити остигати на кілька хвилин. Розкласти сьомгу з картоплею по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Сьомга, використана в цьому рецепті, є однією з найпопулярніших риб у кулінарному світі. Вона багата на Омега-3 жирні кислоти, які корисні для серця і мозку. Додайте сьомгу до свого раціону, і ваше здоров'я буде дякувати вам!