Насолоджуйтесь ароматним овочевим рагу в духовці

 Насолоджуйтесь ароматним овочевим рагу в духовці
3.7
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2-3 картоплини
  • 1 великий баклажан
  • 1 великий (або 2 невеликих) кабачки
  • 200 гр сметани (для соусу)
  • 2 болгарських перці
  • 4-5 ст.л. рослинної олії
  • 2 зубчики часнику (для соусу)
  • кілька гілочок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. Баклажани очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками. Кабачки очистити від шкірки і порізати такими ж шматочками, як і баклажани. Картоплю очистити, вимити та нарізати кубиками.
  2. Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати м'якоть разом зі шкіркою соломкою. Скласти всі овочі для рагу у форму, влити кілька ложок олії, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
  3. Відправити форму в розігріту духову шафу. Запікати овочеве рагу в духовці 30-40 хвилин до готовності. Кріп промити й подрібнити. Потім вийняти форму, посипати поверхню овочів невеликою кількістю кропу і накрити її кришкою/фольгою на 15 хвилин.
  4. Сметану з'єднати з часником, розчавленим у часникодавці, сіллю, перцем і подрібненим кропом. Розкласти овочеве рагу по тарілках, полити сметанним соусом і подавати до столу.  Смачного!

Овочеве рагу - це чудовий спосіб насолодитися соковитими овочами і збагатити свій раціон корисними речовинами. Крім того, ця страва чудово підходить для вегетаріанців і чудово поєднується з різноманітними гарнірами, такими як рис або паста. Експериментуйте зі спеціями та додатковими овочами, щоб створити свій власний унікальний смак. Рагу в духовці - просто, смачно і корисно!