Насолоджуйтесь ароматним овочевим рагу в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 2-3 картоплини
- 1 великий баклажан
- 1 великий (або 2 невеликих) кабачки
- 200 гр сметани (для соусу)
- 2 болгарських перці
- 4-5 ст.л. рослинної олії
- 2 зубчики часнику (для соусу)
- кілька гілочок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Духовку розігріти до 180С, форму для запікання змастити олією. Баклажани очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками. Кабачки очистити від шкірки і порізати такими ж шматочками, як і баклажани. Картоплю очистити, вимити та нарізати кубиками.
- Болгарський перець вимити, розрізати на дві частини та видалити насіння. Порізати м'якоть разом зі шкіркою соломкою. Скласти всі овочі для рагу у форму, влити кілька ложок олії, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати.
- Відправити форму в розігріту духову шафу. Запікати овочеве рагу в духовці 30-40 хвилин до готовності. Кріп промити й подрібнити. Потім вийняти форму, посипати поверхню овочів невеликою кількістю кропу і накрити її кришкою/фольгою на 15 хвилин.
- Сметану з'єднати з часником, розчавленим у часникодавці, сіллю, перцем і подрібненим кропом. Розкласти овочеве рагу по тарілках, полити сметанним соусом і подавати до столу. Смачного!
Овочеве рагу - це чудовий спосіб насолодитися соковитими овочами і збагатити свій раціон корисними речовинами. Крім того, ця страва чудово підходить для вегетаріанців і чудово поєднується з різноманітними гарнірами, такими як рис або паста. Експериментуйте зі спеціями та додатковими овочами, щоб створити свій власний унікальний смак. Рагу в духовці - просто, смачно і корисно!