Рум'яні смажені креветки з лимоном та часником: простий рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 кг свіжоморожених креветок
- 2 середні лимони
- 6-7 зубчиків часнику
- 2 ст. оливкової олії (можна замінити будь-якою рослинною)
- 2 ст. солі
- кілька гілочок кропу (можна використовувати сушений кріп)
- приправи, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Велику глибоку сковороду поставити на сильний вогонь та розігріти. Всипати в розігріту суху сковороду креветки (попередньо не розморожувати!) і нагрівати до розчинення льоду і закипання рідини, трохи зменшити вогонь.
- Тушкувати креветки на середньому вогні, періодично помішуючи лопаткою, близько 3-4 хвилин до випаровування майже всієї рідини. Лимони вимити та покласти в миску з гарячою водою на 5 хвилин. Додати в сковороду сіль, спеції та приправи до смаку, оливкову олію і ретельно перемішати.
- Готувати креветки протягом 2 хвилин, якнайчастіше помішуючи лопаткою. Лимони насухо витерти, розрізати навпіл і вичавити з них весь сік, процідити через сито. Часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем або пропустити через часникодавку.
- Додати лимонний сік до креветок і обсмажувати все на середньому вогні, помішуючи ще півхвилини. Потім всипати до смажених креветок часник, перемішати та зняти з вогню. Відразу перекласти вміст сковороди в миску, додати подрібнений кріп і ще раз перемішати.
- Смажені креветки можна подавати до столу і в теплому, і в охололому вигляді. Смачного!
Цікаво, що креветки є одним з найпопулярніших морепродуктів у світі. Вони багаті на білки, мінерали та вітаміни, що корисні для здоров'я серця та сприяють зниженню ризику розвитку деяких захворювань. Креветки також можуть покращити настрій та підвищити енергію завдяки високому вмісту цинку та вітаміну В12. Їх можна використовувати в різних стравах, від смажених до варених чи запечених, щоб додати смаку та користі для організму.