Рецепт смаженої мойви
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг мойви
- 75 гр борошна
- 1 ч. л. солі
- чорний мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Мойву промити, зробити розріз уздовж черевця і вийняти нутрощі. За бажанням можна відрізати голови та/або хвости у риби. Потім ще раз добре промити мойву і насухо обтерти її паперовими рушниками або серветками.
- На сковороду влити близько 70 мл олії та поставити на вогонь. У тарілці змішати борошно з сіллю і меленим перцем, обваляти в отриманій суміші мойву і викласти на сковороду з розігрітим маслом.
- Смажити мойву на середньому вогні до рум'яної скоринки з обох боків (до 5 хвилин з кожного боку). Друшляк або широку тарілку застелити паперовим рушником або серветками і викласти на неї рибу. Подавати смажену мойву до гарячого столу, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Це простий рецепт, який можна модифікувати за своїм смаком. Додайте свої улюблені спеції або приготуйте мойву з цитрусовим соусом. Мойва також дуже смачна, якщо запечена в духовці.
Крім того, смажена мойва - це досить корисна страва, оскільки мойва містить багато білка, вітамінів та мінералів, таких як вітамін D, вітамін В12, кальцій та фосфор.
Смажена мойва часто подається з картоплею, овочами або салатом. Але якщо ви бажаєте щось більш вишукане, спробуйте приготувати мойву з песто або з томатним соусом.