Простий рецепт запеченої мойви в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг мойви
- 1 ст. соєвого соусу
- пів-ч.л. каррі
- пів-ч.л. цукру
- 1/3 ч. л. солі
- 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
Рецепт приготування страви:
- Мойву скласти в друшляк і добре промити під струменем холодної води. Обсушити рибу паперовим рушником та перекласти в миску. Додати до мойви сіль, цукор, чорний мелений перець, каррі, соєвий соус і ретельно перемішати.
- Залишити рибу маринуватися на 2 години за кімнатної температури. Упродовж цього терміну обов'язково 1-2 разу перемішати вміст миски. Через 2:00 розігріти духовку до 200С. Викласти рибу на решітку для запікання в духовці або на деко, застелене пергаментним папером.
- Поставити деко/решітку в розігріту духовку (під ґрати обов'язково потрібно підставити деко). Запікати мойву в духовці до рум'яного кольору близько 20 хвилин. Вийняти готову страву з духовки, перекласти рибу на тарілку і дати трохи охолонути. Запечена мойва смачна як в теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!
Існує безліч варіацій цього рецепту, в залежності від особистих уподобань. Можна спробувати додати до маринаду інші спеції, такі як тим'ян, розмарин, базилік або часник. Також можна експериментувати зі способом запікання мойви, додавши до неї овочі, такі як картоплю, моркву або цибулю. Це не тільки розширить смакові можливості страви, але й зробить її більші насиченою та корисною.