Рецепт: Скумбрія в мультиварці

Рецепт: Скумбрія в мультиварці
4.5
(10)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 середня скумбрія (свіжа чи розморожена)
  • 1 лавровий лист
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • спеції та приправи для риби за смаком (коріандр, кмин, розмарин, чебрець і т.д.)
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Скумбрію промити, обсушити, видалити нутрощі, голову та плавці. Знову промити рибу та нарізати її разом зі шкірою та хребтом порційними шматочками.
  2. Скласти подрібнену скумбрію в миску, додати всі прянощі та спеції до смаку, посолити, поперчити, влити лимонний сік і перемішати. Розкришити лавровий лист, додати до решти інгредієнтів і знову перемішати.
  3. У чашу мультиварки влити близько 0,5 л води, встановити підставку для варіння на пару і викласти шматочки риби. Готувати скумбрію у мультиварці у програмі Варка на пару протягом 15-20 хвилин.
  4. Після звукового сигналу спустити пару, відкрити кришку та розкласти готову скумбрію з мультиварки по тарілках. Смачного!

Скумбрія - це чудове джерело білка та жирних кислотів Омега-3, які є важливими для здоров'я серця та мозку. Крім того, ця страва багата на вітамін В12, який необхідний для нормального функціонування нервової системи.

Цей рецепт дуже простий та швидкий у приготуванні. Ви можете використовувати різні види спецій та приправ для створення власного унікального смаку. Для тих, хто бажає зменшити вживання солі, можна замінити її на альтернативи, такі як лимонний сік, сік з апельсина або лайму.