Рецепт: Смажені кальмари з овочами

Рецепт: Смажені кальмари з овочами
4.1
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400-500 гр кальмарів
  • 1 болгарський перець
  • 1 цибулина
  • 50 мл соєвого соусу
  • 2-3 ст. винного оцту (або суміш 2 ст.л. столового оцту 9% + пів-ч.л. цукру)
  • 1 ч. л. меду
  • невеликий пучок зелені (кріп, петрушка)
  • сіль, червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Кальмари промити і опустити в каструлю з окропом і злегка підсоленою водою, довести до кипіння. Після закипання проварити кілька секунд і відкинути вміст каструлі на друшляк. Дати кальмарам охолонути і обсохнути.
  2. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і нарізати соломкою, цибулю очистити і нарізати півкільцями. Цибулю скласти в невелику миску, додати винний оцет і залишити на 5 хвилин. Охолоджені кальмари нарізати тонкими кільцями. Зелень промити та подрібнити.
  3. На сковороді розігріти ложку олії та викласти кальмари. Через кілька секунд додати до них цибулю, болгарський перець та перемішати. Обсмажувати кальмари з овочами на сильному вогні 1-2 хвилини якомога частіше помішуючи.
  4. Потім влити соєвий соус, додати мед, червоний мелений перець на смак і перемішати. Готувати ще кілька секунд і зняти з вогню, додати подрібнену зелень і перемішати. Подавати смажені кальмари до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Це смачна та легка страва може стати прекрасним варіантом для різних випадків, якщо Ви не бажаєте готувати складні страви. За бажанням, можна додати інші овочі або спробувати інші соуси. Приготуйте цю страву та насолоджуйтеся її смаком разом з близькими та рідними!