Як приготувати ніжне та смачне пюре з селери
Кухня
Інгредієнти:
- 750 мл чистої води
- 750 мл молока
- 2 великих кореня селери
- 1 картоплина
- 1 невелика цибулина
- 50-70 гр вершкового масла
- 1 ст. солі
- кілька листків базиліка та чебрецю
- чорний і білий мелений перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Корінь селери та картопля очистити від шкірки, промити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. У каструлі з'єднати молоко з водою, розмішати та поставити на вогонь.
- Після закипання молочної суміші додати сіль, усі овочі та перемішати. Варити селеру з картоплею та цибулею приблизно півгодини при слабкому кипінні. Відкинути овочі на друшляк, дати стекти рідини, а потім подрібнити їх за допомогою блендера або м'ясорубки.
- Додати в селери пюре вершкове масло, при необхідності досолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати. При подачі прикрасити кожну порцію пюре з селери подрібненою зеленню. Смачного!
Цей рецепт пюре з селери - прекрасний спосіб додати цей корисний овоч до вашого щоденного раціону. Він простий у приготуванні і має приємний аромат та ніжний смак. Використання вершкового масла додає пюре з селери більш насиченого смаку, а зелень, як прикрашання порції, доповнює його свіжістю та кольором.