Як приготувати ніжне та смачне пюре з селери

Як приготувати ніжне та смачне пюре з селери
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 мл чистої води
  • 750 мл молока
  • 2 великих кореня селери
  • 1 картоплина
  • 1 невелика цибулина
  • 50-70 гр вершкового масла
  • 1 ст. солі
  • кілька листків базиліка та чебрецю
  • чорний і білий мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Корінь селери та картопля очистити від шкірки, промити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. У каструлі з'єднати молоко з водою, розмішати та поставити на вогонь.
  2. Після закипання молочної суміші додати сіль, усі овочі та перемішати. Варити селеру з картоплею та цибулею приблизно півгодини при слабкому кипінні. Відкинути овочі на друшляк, дати стекти рідини, а потім подрібнити їх за допомогою блендера або м'ясорубки.
  3. Додати в селери пюре вершкове масло, при необхідності досолити, поперчити за смаком і ретельно перемішати. При подачі прикрасити кожну порцію пюре з селери подрібненою зеленню. Смачного!

Цей рецепт пюре з селери - прекрасний спосіб додати цей корисний овоч до вашого щоденного раціону. Він простий у приготуванні і має приємний аромат та ніжний смак. Використання вершкового масла додає пюре з селери більш насиченого смаку, а зелень, як прикрашання порції, доповнює його свіжістю та кольором.