Грибний плов: смачний обід для всієї родини

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л чистої води або грибного бульйону
- 350 гр свіжих грибів
- 2 великі цибулини
- 300 гр сухого рису
- 2 морквини
- 80-100 мл рослинної олії
- кілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис всипати на сито і ретельно промити. Залити його трохи теплою водою і залишити на півгодини. Якщо ви використовуєте печериці - просто ретельно вимити їх і порізати невеликими кубиками. Решту грибів потрібно спочатку відварити в киплячій підсоленій воді протягом півгодини (для білих грибів достатньо 10 хвилин). Бульйон не зливати.
- Через зазначений час цибулю очистити і порізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого відтінку. Моркву почистити, натерти на крупній тертці й додати в сковороду, перемішати.
- Обсмажити овочі до м'якості на середньому вогні, помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Потім додати подрібнені печериці або варені гриби. Смажити гриби з овочами на середньому вогні близько 15 хвилин, помішуючи.
- Якщо ви використовуєте варені гриби, смажити їх до 10 хвилин. Потім відкинути рис на сито, дати стекти всій воді. Просушити рис паперовим рушником або серветкою. Додати рис у сковорідку і перемішати. Готувати рис із грибами та овочами приблизно 2-3 хвилини, помішуючи.
- Потім влити півлітра грибного бульйону (в якому варилися лісові гриби) або окропу. Додати приблизно півтори чайної ложки солі, розмішати і довести до кипіння. Готувати плов із грибами на невеликому вогні під кришкою приблизно півгодини.
- Потім додати подрібнену зелень, чорний мелений перець, спеції за смаком і перемішати. Зняти казан з вогню, накрити кришкою і залишити грибний плов настоюватися на 15 хвилин. Розкласти готовий плов із грибами по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Не забувайте, що приготування їжі - це творчий процес. Експериментуйте зі спеціями та пропорціями, додавайте свої улюблені овочі та зелень, щоб зробити цей рецепт ще більш власним.