Грибний плов: смачний обід для всієї родини

Грибний плов: смачний обід для всієї родини
4.5
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л чистої води або грибного бульйону
  • 350 гр свіжих грибів
  • 2 великі цибулини
  • 300 гр сухого рису
  • 2 морквини
  • 80-100 мл рослинної олії
  • кілька гілочок свіжої зелені
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рис всипати на сито і ретельно промити. Залити його трохи теплою водою і залишити на півгодини. Якщо ви використовуєте печериці - просто ретельно вимити їх і порізати невеликими кубиками. Решту грибів потрібно спочатку відварити в киплячій підсоленій воді протягом півгодини (для білих грибів достатньо 10 хвилин). Бульйон не зливати.
  2. Через зазначений час цибулю очистити і порізати дрібними кубиками. На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого відтінку. Моркву почистити, натерти на крупній тертці й додати в сковороду, перемішати.
  3. Обсмажити овочі до м'якості на середньому вогні, помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Потім додати подрібнені печериці або варені гриби. Смажити гриби з овочами на середньому вогні близько 15 хвилин, помішуючи.
  4. Якщо ви використовуєте варені гриби, смажити їх до 10 хвилин. Потім відкинути рис на сито, дати стекти всій воді. Просушити рис паперовим рушником або серветкою. Додати рис у сковорідку і перемішати. Готувати рис із грибами та овочами приблизно 2-3 хвилини, помішуючи.
  5. Потім влити півлітра грибного бульйону (в якому варилися лісові гриби) або окропу. Додати приблизно півтори чайної ложки солі, розмішати і довести до кипіння. Готувати плов із грибами на невеликому вогні під кришкою приблизно півгодини.
  6. Потім додати подрібнену зелень, чорний мелений перець, спеції за смаком і перемішати. Зняти казан з вогню, накрити кришкою і залишити грибний плов настоюватися на 15 хвилин. Розкласти готовий плов із грибами по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Не забувайте, що приготування їжі - це творчий процес. Експериментуйте зі спеціями та пропорціями, додавайте свої улюблені овочі та зелень, щоб зробити цей рецепт ще більш власним.