Рецепт: Плов із яловичини

Рецепт: Плов із яловичини
3.3
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 750 мл чистої води
  • 0,5 яловичини
  • 400 гр сухого рису (бажано сорт Басматі)
  • 2-3 морквини
  • 2 великі цибулини
  • 1 голока часнику (близько 8-10 зубчиків)
  • 50 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. куркуми (без гірки)
  • 1-2 лаврові листки
  • пів ч.л. чорного меленого перцю
  • червоний мелений перець за смаком
  • щіпка зіри
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Моркву почистити й натерти на великій тертці. Цибулю почистити і порізати дрібним кубиком. М'ясо промити й обсушити, порізати кубиками середнього розміру. У казані або глибокій сковорідці розігріти вершкове масло і викласти цибулю з морквою.
  2. Просмажити овочі протягом 5 хвилин, помішуючи. Потім додати шматочки м'яса і смажити на середньо-сильному вогні, помішуючи, до зарум'янювання (приблизно 5-7 хвилин). Потім влити близько 50 мл окропу і накрити казан кришкою.
  3. Готувати яловичину з овочами на невеликому вогні під кришкою 20-30 хвилин. Тим часом ретельно промити рис і замочити його в холодній воді на півгодини. Через зазначений час влити в казан 700 мл гарячої чистої води, довести все до кипіння.
  4. Покласти в киплячу воду лаврове листя, сіль за смаком, всипати рис і зменшити вогонь до найслабшого. Накрити казан кришкою і готувати плов із яловичини приблизно 20 хвилин. Головку часнику очистити від шкірки.
  5. Через 20 хвилин після додавання рису до яловичини відкрити кришку, зібрати посередині рис гіркою і встромити в нього головку часнику. Знову накрити казан кришкою і готувати плов ще 15-20 хвилин до повного вбирання води.
  6. Після закінчення приготування додати сіль, перець і спеції за смаком, ретельно перемішати. Накрити казан кришкою й обернути рушником. Плов із яловичини буде смачнішим, якщо дати йому настоятися в такому положенні 20-30 хвилин. Готовий плов перекласти з казана по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного! 

Цей автентичний рецепт плову з яловичиною додасть особливого смаку вашому столу. Яловичина, змішана з ароматними спеціями, розсипчастим рисом і свіжими овочами, створить неперевершену симфонію смаку. Це ідеальний варіант для сімейних обідів або святкових вечерь. Плов - це не просто страва, це справжнє кулінарне мистецтво, яке варто спробувати приготувати самостійно. Підкоріть своїх близьких своїм умінням готувати традиційні страви та насолоджуйтеся смачними моментами разом!