Рецепт приготування курячих котлет у мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 700 гр курячого філе (або курячого фаршу)
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- 100 гр білого хліба
- 100 мл молока
- 100 гр панірувальних сухарів
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Хліб поламати невеликими шматочками і скласти в глибоку тарілку. Залити хліб молоком і залишити на 10 хвилин. Якщо ви використовуєте куряче філе, його потрібно промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку.
- Цибулю і набряклий хліб (разом із молоком) пропустити через м'ясорубку. з'єднати курячу масу з яйцями, додати сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. У плоску тарілку всипати панірувальні сухарі.
- з курячої суміші формувати невеликі круглі або овальні котлети, обваляти їх у панірувальних сухарях і викласти на окрему тарілку. У чашу мультиварки влити 2-3 ст.л. олії і встановити режим Випічка або Смаження на півгодини.
- У розігріту олію в мультиварці викласти курячі котлети і просмажити їх протягом 15 хвилин (без кришки). Потім перевернути курячі котлети в мультиварці на інший бік і смажити до готовності ще 15 хвилин.
- За бажанням. можна приготувати курячі котлети на пару. Для цього влити в чашу окріп, встановити спеціальну підставку для варіння на парі, змастити її олією і викласти котлети (можна не панірувати їх у сухарях). Парові курячі котлети в мультиварці будуть готові через 15-25 хвилин.
- Перекласти готові котлети з мультиварки на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!
Цей рецепт курячих котлет у мультиварці є чудовою альтернативою традиційному смаженню на плиті. Ви можете насолодитися соковитими та ніжними котлетами без зайвої жирності. Крім того, мультиварка дає змогу зберегти більше поживних речовин у страві завдяки паровому варінню. Експериментуйте зі спеціями та приправами, щоб створити свій унікальний смаковий букет.