Рецепт смажених котлет з тріски
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг філе тріски
- 1-2 картоплини
- 100 гр білого хліба (черствого)
- 1 яйце
- 50 гр вершкового масла
- кілька гілочок петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- У каструлі закип'ятити й підсолити воду, картоплину ретельно вимити й опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити її близько 25 хвилин при слабкому кипінні. Якщо ви використовуєте свіжий хліб - його потрібно трохи підсушити в духовці (при 100/120С).
- Підсушений хліб подрібнити будь-яким зручним для вас способом (качалкою, блендером, комбайном або натерти на тертці). Замість цього можна використовувати панірувальні сухарі.
- Відокремити філе тріски зі шкірою від кісток і плавників. Потім обережно зняти все м'ясо зі шкури і скласти його в миску. Якщо у вас готове філе тріски - цей крок можна пропустити.
- Пропустити очищену тріску через м'ясорубку разом з очищеними зубчиками часнику. Зелень промити й нашаткувати, додати в рибний фарш для котлет і ретельно перемішати.
- Зварену картоплю остудити й очистити від шкірки, натерти на тертці й додати в рибну масу. Потім додати сире яйце і вимішати все ложкою до однорідності. Додати ложку панірувальних сухарів і розмішати (якщо фарш із тріски і без того густий, цього робити не потрібно). Додати сіль, перець і спеції за смаком.
- З отриманої маси з тріскою сформувати котлети й обваляти їх у подрібненому хлібі/панірувальних сухарях. На сковороді розігріти вершкове масло (можна замінити олією). Викласти котлети в розігріту олію.
- Смажити котлети з тріски на середньо-сильному вогні, часто перевертаючи, приблизно 10 хвилин. Готові рибні котлети перекласти на паперовий рушник і залишити на пру хвилин. Подавати котлети з тріски до столу гарячими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цікавий факт: Тріска - це цінна риба, багата на білок і Омега-3 жирні кислоти, корисні для здоров'я серця і мозку. Регулярне вживання тріски може поліпшити функцію мозку, зміцнити імунну систему і сприяти здоровому росту. Завдяки своєму ніжному смаку і соковитій текстурі, котлети з тріски є чудовим способом насолодитися цією корисною рибою.