Рецепт: Картопля з салом у печі

Рецепт: Картопля з салом у печі
4.0
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 8 середніх картоплин
  • 150 гр солоного сала
  • 4-5 зубчиків часнику
  • сіль за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю ретельно вимити, почистити щіткою й обсушити. Розрізати чисту картоплю в шкірці вздовж на дві рівні частини. Сало порізати скибочками, товщиною до 0,5 см. У невелику плоску тарілку всипати сіль, в окрему посудину скласти часник (розчавлений у часникодавці).
  2. Духовку розігріти до 180С, приготувати 16 невеликих шматків фольги (щоб у нього можна було загорнути картоплю). Кожну половинку картоплі вмочити в сіль (зрізаною частиною), у часник і викласти на шматок фольги. Зверху покласти скибочку сала. Другу половину картоплі також вмочити в сіль, часник і накрити картоплю із салом.
  3. Щільно обернути цілу картоплю із салом усередині шматком фольги. Зверху обгорнути картоплю ще одним шаром харчової фольги і скласти в жароміцну форму або на деко. У такий самий спосіб скласти решту картоплі із салом, обгорнути двома шарами фольги та скласти у форму.
  4. Запікається картопля із салом у духовці близько 45 хвилин за вказаної температури. Через зазначений час можна вийняти картоплю з духовки і перевірити її на готовність у такий спосіб: встромити в неї зубочистку, і якщо вона легко входить - значить картопля готова.
  5. Розгорнути фольгу і перекласти картоплю зі скибочками сала на тарілку. Подавати можна або як гарнір, або як закуску. Смачного! 

Не забувайте, що картопля з салом у духовці - це просто основа. Ви можете експериментувати з додаванням різних приправ, трав чи навіть сирів, щоб зробити цю страву ще цікавішою. Головне - насолоджуйтеся кулінарним творінням і пригощайте близьких цією смачною стравою.