Рецепт: Картопля з салом у печі
Кухня
Інгредієнти:
- 8 середніх картоплин
- 150 гр солоного сала
- 4-5 зубчиків часнику
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю ретельно вимити, почистити щіткою й обсушити. Розрізати чисту картоплю в шкірці вздовж на дві рівні частини. Сало порізати скибочками, товщиною до 0,5 см. У невелику плоску тарілку всипати сіль, в окрему посудину скласти часник (розчавлений у часникодавці).
- Духовку розігріти до 180С, приготувати 16 невеликих шматків фольги (щоб у нього можна було загорнути картоплю). Кожну половинку картоплі вмочити в сіль (зрізаною частиною), у часник і викласти на шматок фольги. Зверху покласти скибочку сала. Другу половину картоплі також вмочити в сіль, часник і накрити картоплю із салом.
- Щільно обернути цілу картоплю із салом усередині шматком фольги. Зверху обгорнути картоплю ще одним шаром харчової фольги і скласти в жароміцну форму або на деко. У такий самий спосіб скласти решту картоплі із салом, обгорнути двома шарами фольги та скласти у форму.
- Запікається картопля із салом у духовці близько 45 хвилин за вказаної температури. Через зазначений час можна вийняти картоплю з духовки і перевірити її на готовність у такий спосіб: встромити в неї зубочистку, і якщо вона легко входить - значить картопля готова.
- Розгорнути фольгу і перекласти картоплю зі скибочками сала на тарілку. Подавати можна або як гарнір, або як закуску. Смачного!
Не забувайте, що картопля з салом у духовці - це просто основа. Ви можете експериментувати з додаванням різних приправ, трав чи навіть сирів, щоб зробити цю страву ще цікавішою. Головне - насолоджуйтеся кулінарним творінням і пригощайте близьких цією смачною стравою.