Свинячі котлети з підливою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг свинячо-яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 100 гр томатної пасти
- 100 мл молока
- 100 гр борошна
- 3 скибочки білого хліба (батона)
- 1 яйце
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Цибулину та часник очистити, дуже дрібно порізати ножем або натерти на великій тертці. М'ясний фарш скласти в миску, додати подрібнену цибулю з часником, сіль, перець, спеції на смак і ретельно перемішати. Дати фаршу трохи промаринуватися в кімнатній температурі (10-15 хвилин).
- Хліб покласти в миску, залити молоком та залишити на 3-5 хвилин. Потім перемішати і знов залишити на 3-5 хвилин. Хліб із молоком додати у фарш, вбити сире яйце та перемішати. На сковороду влити приблизно 60-70 мл олії та поставити на сильний вогонь.
- З м'ясного фаршу сформувати вологими руками котлету, обваляти її в борошні та викласти на сковороду. Таким чином зліпити ще кілька котлет і перекласти в розігріте масло. Смажити котлети на сильному вогні по півхвилини з кожного боку.
- Другу цибулину очистити та подрібнити ножем, змішати з томатною пастою та 150 мл води, посолити та поперчити до смаку, додати пів-ч.л. цукру. Влити в сковороду з котлетами соус, розмішати і довести до кипіння.
- Після закипання зменшити вогонь до мінімуму і готувати котлети в підливі протягом 10-15 хвилин під кришкою. Зняти кришку, розкласти котлети з підливкою по тарілках і подавати гарячими до столу. Смачного!
Цей рецепт свинячо-яловичих котлет з підливкою може стати особливим улюбленцем вашої родини, які побачать і пізнають улюблений смак з дитинства. Це простий рецепт, який можна приготувати без особливих зусиль, а його результат вас приємно здивує. Зробіть свій наступний обід більш насиченим та різноманітним з цим смачним рецептом.