Рецепт запечених котлет з лосося
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр філе сьомги
- 4 яйця
- 200 гр філе судака
- 1 велика цибулина
- 70-80 мл вершків 30-35% (можна замінити сметаною 20-25%)
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Три яйця скласти в каструлю, залити холодною водою догори і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь та варити яйця при слабкому кипінні протягом 10 хвилин. Злити окроп і залити варені яйця холодною водою, залишити до повного остигання.
- Філе сьомги та судака відокремити від шкіри та кісток, промити та обсушити. Нарізувати обидва види риби гострим ножем на дуже маленькі кубики. Цибулю очистити та подрібнити, з'єднати з рибою в одній мисці та перемішати.
- Варені яйця очистити від шкаралупи, скласти окрему миску і ретельно розтерти вилкою. Додати перетерті яйця в миску з рибним фаршем і цибулею, влити вершки і добре перемішати. Кріп промити, трохи розтерти з сіллю і нашаткувати гострим ножем.
- Додати у фарш сире яйце та подрібнений кріп, посолити, поперчити та додати спеції за смаком, перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко з отриманого рибного фаршу котлети (приблизно 2 ст.л. на кожну) і поставити в розігріту духову шафу.
- Запікати котлети із сьомги в духовці до легкої рум'яності близько 30-40 хвилин. Вийняти деко і залишити на 3-5 хвилин остигати. Зняти запечені котлети з дека та перекласти на тарілку, подавати гарячими з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!
Ця страва - чудовий варіант для усієї родини. Вона не тільки дуже смачна, але й корисна, оскільки містить велику кількість білків та необхідних жирних кислот. Також це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смачною їжею, але прагне зберігати здоровий спосіб життя. Спробуйте цей рецепт і ви обов'язково захочете повторити його ще багато разів!