Рецепт запечених котлет з лосося

Рецепт запечених котлет з лосося
4.4
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр філе сьомги
  • 4 яйця
  • 200 гр філе судака
  • 1 велика цибулина
  • 70-80 мл вершків 30-35% (можна замінити сметаною 20-25%)
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Три яйця скласти в каструлю, залити холодною водою догори і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь та варити яйця при слабкому кипінні протягом 10 хвилин. Злити окроп і залити варені яйця холодною водою, залишити до повного остигання.
  2. Філе сьомги та судака відокремити від шкіри та кісток, промити та обсушити. Нарізувати обидва види риби гострим ножем на дуже маленькі кубики. Цибулю очистити та подрібнити, з'єднати з рибою в одній мисці та перемішати.
  3. Варені яйця очистити від шкаралупи, скласти окрему миску і ретельно розтерти вилкою. Додати перетерті яйця в миску з рибним фаршем і цибулею, влити вершки і добре перемішати. Кріп промити, трохи розтерти з сіллю і нашаткувати гострим ножем.
  4. Додати у фарш сире яйце та подрібнений кріп, посолити, поперчити та додати спеції за смаком, перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко застелити пергаментним папером. Викласти на деко з отриманого рибного фаршу котлети (приблизно 2 ст.л. на кожну) і поставити в розігріту духову шафу.
  5. Запікати котлети із сьомги в духовці до легкої рум'яності близько 30-40 хвилин. Вийняти деко і залишити на 3-5 хвилин остигати. Зняти запечені котлети з дека та перекласти на тарілку, подавати гарячими з будь-яким соусом та гарніром на ваш смак. Смачного!

Ця страва - чудовий варіант для усієї родини. Вона не тільки дуже смачна, але й корисна, оскільки містить велику кількість білків та необхідних жирних кислот. Також це ідеальний варіант для тих, хто хоче насолоджуватися смачною їжею, але прагне зберігати здоровий спосіб життя. Спробуйте цей рецепт і ви обов'язково захочете повторити його ще багато разів!