Рецепт: парові котлети з яловичини

Рецепт: парові котлети з яловичини
4.8
(13)
Метод: У пароварці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини
  • 1 велика цибулина
  • 120-130 мл молока
  • 100 гр білого хліба
  • 1 яйце
  • 60-70 гр панірувальних сухарів
  • 2 зубчики часнику
  • сушений або свіжий кріп - за бажанням
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичину промити, нарізати великими шматочками і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері до однорідної консистенції). Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити.
  2. Додати цибулю з часником у фарш, посолити, поперчити його до смаку і ретельно перемішати, залишити на 15 хвилин. Хліб скласти в окрему миску, залити молоком та залишити на 5 хвилин. Потім перевернути його на інший бік та залишити ще на 5 хвилин.
  3. Вершкове масло потримати 10-15 хвилин в теплі або трохи розтопити на водяній бані, щоб воно стало м'яким. Злити з хліба зайве молоко, додати м'якуш разом із сирим яйцем і підталим маслом у яловичий фарш (можна також додати подрібнену або сушену зелень), ретельно перемішати.
  4. У чашу пароварки або каструлю влити воду, закип'ятити і поставити підставку для варіння на пару. В окрему миску всипати панірувальні сухарі. З м'ясного фаршу сформувати близько 8-10 середніх котлет та викласти в пароварку, накрити кришкою.
  5. Готувати яловичі котлети у пароварці близько 45 хвилин до готовності. Викласти готові котлети з пароварки і дати трохи охолонути. Подавати парові котлети з яловичини теплими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт дієтичних парових котлет з яловичини - це ідеальний варіант для тих, хто хоче попробувати щось нове і корисне для свого здоров'я. Крім того, вони досить легко готуються, тому ви можете насолоджуватися смачним і здоровим обідом без зайвого зусилля. Не забудьте прикрасити котлети зеленню і подати з улюбленим гарніром.