Рецепт: парові котлети з яловичини
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг яловичини
- 1 велика цибулина
- 120-130 мл молока
- 100 гр білого хліба
- 1 яйце
- 60-70 гр панірувальних сухарів
- 2 зубчики часнику
- сушений або свіжий кріп - за бажанням
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичину промити, нарізати великими шматочками і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері до однорідної консистенції). Цибулю очистити і дуже дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити.
- Додати цибулю з часником у фарш, посолити, поперчити його до смаку і ретельно перемішати, залишити на 15 хвилин. Хліб скласти в окрему миску, залити молоком та залишити на 5 хвилин. Потім перевернути його на інший бік та залишити ще на 5 хвилин.
- Вершкове масло потримати 10-15 хвилин в теплі або трохи розтопити на водяній бані, щоб воно стало м'яким. Злити з хліба зайве молоко, додати м'якуш разом із сирим яйцем і підталим маслом у яловичий фарш (можна також додати подрібнену або сушену зелень), ретельно перемішати.
- У чашу пароварки або каструлю влити воду, закип'ятити і поставити підставку для варіння на пару. В окрему миску всипати панірувальні сухарі. З м'ясного фаршу сформувати близько 8-10 середніх котлет та викласти в пароварку, накрити кришкою.
- Готувати яловичі котлети у пароварці близько 45 хвилин до готовності. Викласти готові котлети з пароварки і дати трохи охолонути. Подавати парові котлети з яловичини теплими з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт дієтичних парових котлет з яловичини - це ідеальний варіант для тих, хто хоче попробувати щось нове і корисне для свого здоров'я. Крім того, вони досить легко готуються, тому ви можете насолоджуватися смачним і здоровим обідом без зайвого зусилля. Не забудьте прикрасити котлети зеленню і подати з улюбленим гарніром.