Рецепт: Морквяно-цибулеві котлети з ароматним томатним соусом

Рецепт: Морквяно-цибулеві котлети з ароматним томатним соусом
3.5
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 моркви
  • 2 цибулини
  • 3 яйця
  • 4 ст. томатної пасти або 300 мл томатного соку
  • 4 ст. манки
  • 1 ч. л. сушеної м'яти (можна замінити приправами до смаку)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на великій тертці. З'єднати цибулю з морквою в одній мисці, додати сирі яйця, сушену м'яту або іншу зелень, приправи, сіль з перцем до смаку і ретельно перемішати.
  2. Всипати до овочевої суміші манку та ще раз перемішати, залишити на 15 хвилин. На сковороду влити 3-4 ст. олії, поставити на вогонь і розігріти на сильному вогні. Викласти на сковороду кілька котлет із овочевої маси (формувати їх вологими руками).
  3. Обсмажити морквяно-цибулеві котлети на сильному вогні до рум'яної скоринки і перекласти у форму для запікання. Духовку розігріти до 180С, в окремій мисці змішати томатну пасту з 250 мл води, посолити, поперчити до смаку і залити соусом котлети у формі. Накрити все фольгою та поставити в розігріту духовку.
  4. Запікати морквяні котлети із цибулею близько 20 хвилин. Потім вийняти форму, зняти фольгу і поставити запікатися ще на 20 хвилин за тієї ж температури. Готові котлети з моркви та цибулі трохи остудити, подавати з томатним соусом та будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Ці котлети з моркви та цибулі - прекрасна вегетаріанська альтернатива м'ясним стравам. Вони дуже ніжні та соковиті, а завдяки томатному соусу набувають ще більшого смаку. Це простий та швидкий рецепт, який підійде для будь-якої господині. А ще морква та цибуля - дуже корисні овочі, що містять багато вітамінів та мінералів, необхідних для здорового харчування. Спробуйте цей рецепт на своїй кухні та насолоджуйтеся смачною та корисною стравою разом зі своєю родиною та друзями.