Курячі рулетики з сиром і зеленню: простий рецепт з ніжним сметанним соусом

Курячі рулетики з сиром і зеленню: простий рецепт з ніжним сметанним соусом
3.8
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка або 2 філе (близько 400 гр)
  • 250 мл курячого бульйону чи чистої води
  • 150 гр твердого сиру
  • 2 ст. сметани
  • 2 ст. рослинного масла
  • 1 ст. борошна
  • 1 ст. вершкового масла
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Промити грудку, розділити її вздовж на дві частини та відокремити філе від кісток зі шкірою. Кожне філе розрізати вздовж гострим ножем на 4 рівні частини. Накрити по черзі кожен шматочок курки харчовою плівкою та відбити молоточком для відбивних з двох боків до товщини близько 0,5 см.
  2. Натерти курячі відбивні із двох сторін сіллю із перцем. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати, сир порізати тонкими скибочками. На кожен шматочок курки покласти по скибочці сиру із зеленню, згорнути в рулетик і заколоти зубочисткою або обв'язати ниткою.
  3. На сковороді розігріти суміш вершкового з рослинною олією, викласти рулетики з курячого філе і обсмажити їх до рум'яної скоринки з усіх боків (полум'я трохи слабкіше найсильнішого). На смаження може знадобитися від 1 до 2 хвилин.
  4. Потім додати в сковороду гарячий бульйон або воду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і накрити кришкою сковороду. Тушкувати курячі рулетики із сиром до готовності близько 15-20 хвилин під кришкою.
  5. Через 10-15 хвилин після початку гасіння перелити близько 80 мл бульйону в окрему мисочку, поставити її в ємність з холодною водою і помішувати бульйон до повного остигання. У остиглий бульйон додати борошно, просіюючи  його через сито і перемішати до однорідності.
  6. Додати борошняний соус у сковороду з готовими рулетиками, влити сметану та перемішати. Готувати ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи, до бажаної консистенції соусу. Зняти сковороду з вогню, перекласти рулетики з курячого філе із сиром на тарілку, зняти нитки чи зубочистки та полити закуску сметанним соусом. Смачного!