Курячі рулетики з сиром і зеленню: простий рецепт з ніжним сметанним соусом
Кухня
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка або 2 філе (близько 400 гр)
- 250 мл курячого бульйону чи чистої води
- 150 гр твердого сиру
- 2 ст. сметани
- 2 ст. рослинного масла
- 1 ст. борошна
- 1 ст. вершкового масла
- кілька гілочок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Промити грудку, розділити її вздовж на дві частини та відокремити філе від кісток зі шкірою. Кожне філе розрізати вздовж гострим ножем на 4 рівні частини. Накрити по черзі кожен шматочок курки харчовою плівкою та відбити молоточком для відбивних з двох боків до товщини близько 0,5 см.
- Натерти курячі відбивні із двох сторін сіллю із перцем. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати, сир порізати тонкими скибочками. На кожен шматочок курки покласти по скибочці сиру із зеленню, згорнути в рулетик і заколоти зубочисткою або обв'язати ниткою.
- На сковороді розігріти суміш вершкового з рослинною олією, викласти рулетики з курячого філе і обсмажити їх до рум'яної скоринки з усіх боків (полум'я трохи слабкіше найсильнішого). На смаження може знадобитися від 1 до 2 хвилин.
- Потім додати в сковороду гарячий бульйон або воду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і накрити кришкою сковороду. Тушкувати курячі рулетики із сиром до готовності близько 15-20 хвилин під кришкою.
- Через 10-15 хвилин після початку гасіння перелити близько 80 мл бульйону в окрему мисочку, поставити її в ємність з холодною водою і помішувати бульйон до повного остигання. У остиглий бульйон додати борошно, просіюючи його через сито і перемішати до однорідності.
- Додати борошняний соус у сковороду з готовими рулетиками, влити сметану та перемішати. Готувати ще 1-2 хвилини на середньому вогні, помішуючи, до бажаної консистенції соусу. Зняти сковороду з вогню, перекласти рулетики з курячого філе із сиром на тарілку, зняти нитки чи зубочистки та полити закуску сметанним соусом. Смачного!