Рибні котлети в духовці - смачно та корисно
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг рибного фаршу
- 120 гр свинячого сала
- 1 цибулина
- 100 гр твердого сиру
- 1 морква
- 1 яйце
- хлібна скоринка з 3-4 шматочків хліба (можна замінити 3-4 ст.л. манки)
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. майонезу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Сало завчасно охолодити в морозилці близько 15-20 хвилин, а потім нарізати дуже маленькими шматочками. Цибулю очистити і порізати великими шматочками, пропустити разом із хлібною скоринкою та салом через м'ясорубку.
- Моркву очистити, натерти на дрібній тертці та змішати з цибульною масою. З'єднати рибний фарш з цибулею, морквою, салом та хлібом, на цьому етапі можна додати манну крупу. Часник очистити і пропустити через часникодавку або натерти на дрібній тертці, додати у фарш разом із сирим яйцем.
- Посолити і поперчити все до смаку, додати спеції для риби і перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією або застелити пергаментним папером. Викласти з рибного фаршу на деко невеликі котлетки, змастити їх майонезом і посипати тертим сиром.
- Готувати рибні котлети у духовці близько 35 хвилин за вказаної температури. Вийняти деко, залишити його на 2-3 хвилини остигати. Перекласти котлети на тарілку та подавати до столу гарячими. Смачного!
Рибні котлети - це чудовий спосіб додати до раціону більше риби, яка містить багато корисних речовин, таких як білки, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Однак, замість смаження на пательні, готування в духовці дозволяє зберегти більше корисних речовин та зменшити кількість вживаного жиру. Таким чином, рибні котлети в духовці - це смачна та корисна альтернатива класичній смаженій страві. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся чудовим смаком!