Рибні котлети в духовці - смачно та корисно

 Рибні котлети в духовці - смачно та корисно
4.6
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 150 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг рибного фаршу
  • 120 гр свинячого сала
  • 1 цибулина
  • 100 гр твердого сиру
  • 1 морква
  • 1 яйце
  • хлібна скоринка з 3-4 шматочків хліба (можна замінити 3-4 ст.л. манки)
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст. майонезу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сало завчасно охолодити в морозилці близько 15-20 хвилин, а потім нарізати дуже маленькими шматочками. Цибулю очистити і порізати великими шматочками, пропустити разом із хлібною скоринкою та салом через м'ясорубку.
  2. Моркву очистити, натерти на дрібній тертці та змішати з цибульною масою. З'єднати рибний фарш з цибулею, морквою, салом та хлібом, на цьому етапі можна додати манну крупу. Часник очистити і пропустити через часникодавку або натерти на дрібній тертці, додати у фарш разом із сирим яйцем.
  3. Посолити і поперчити все до смаку, додати спеції для риби і перемішати. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією або застелити пергаментним папером. Викласти з рибного фаршу на деко  невеликі котлетки, змастити їх майонезом і посипати тертим сиром.
  4. Готувати рибні котлети у духовці близько 35 хвилин за вказаної температури. Вийняти деко, залишити його на 2-3 хвилини остигати. Перекласти котлети на тарілку та подавати до столу гарячими. Смачного!

Рибні котлети - це чудовий спосіб додати до раціону більше риби, яка містить багато корисних речовин, таких як білки, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Однак, замість смаження на пательні, готування в духовці дозволяє зберегти більше корисних речовин та зменшити кількість вживаного жиру. Таким чином, рибні котлети в духовці - це смачна та корисна альтернатива класичній смаженій страві. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся чудовим смаком!