Як приготувати смачні смажені гливи ?
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих глив
- 1 цибулина
- невеликий пучок петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Глива скласти в друшляк і швидко промити під струменем прохолодної води. Обсушити гриби на паперовому рушнику, видалити грубу частину ніжки і порізати гливи невеликими шматочками. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, часник очистити і дуже дрібно нарізати ножем. Зелень промити, обсушити та нашаткувати.
- На сковороді розігріти пару ложок олії та викласти гриби. Обсмажувати гливи на невеликому вогні до випаровування всього соку, періодично помішуючи (близько 15 хвилин). Потім влити в сковороду ще ложку олії, додати цибулю і перемішати.
- Обсмажувати гриби з цибулею ще кілька хвилин на помірному вогні, якнайчастіше помішуючи. В кінці смаження посолити і поперчити гриби до смаку, додати зелень з часником, перемішати і зняти з вогню. Накрити сковороду кришкою та залишити на 5-10 хвилин.
- Смажені гливи смачні в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Для більш насиченого смаку можна додати до смажених глив інші спеції, такі як тим'ян, розмарин або орегано. Також можна спробувати додати до страви гриби печериці або лісові гриби.