Голубці з виноградного листя
Кухня
Інгредієнти:
- фарш з баранини або яловичини – 500 г
- солоні листя винограду – 40 шт.
- цибуля – 2 шт.
- чорний перець, сіль – за смаком
- круглий рис – 0,5 склянки
- ароматні трави: кінза, фенхель, кріп
- соняшникова олія
Рецепт приготування:
- Замочіть у воді виноградні листя на близько 15 хвилин. Для голубців краще використовувати молоді листя невеликого розміру.
- Очистіть головку цибулі від лушпиння, наріжте якомога дрібніше.
- Промийте ароматну зелень і дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак.
- У глибокій ємності змішайте не відварену рисову крупу, подрібнену зелень, м'ясний фарш та нашатковану цибулю. Також додайте сіль і мелений перець.
- Змішайте всі додані інгредієнти. Начинка для голубців готова.
- Влийте кілька ложок соняшникової олії у товстостінний сотейник. На саме дно викладіть три-чотири виноградних листки.
- Візьміть один розгорнутий виноградний лист, зверху викладіть ложку фаршу та обережно загорніть у вигляді конвертика.
- Кожен загорнутий голубець укладіть щільно у сотейник, залийте все окропом. При цьому рідина повинна покривати голубці наполовину. Зверху притисніть плоскою тарілкою та тушкуйте на слабкому вогні протягом години.
- Проткніть виноградні листки ножем, якщо вони тверді - продовжуйте тушкувати ще 30 хвилин.
- Готові голубці подавайте до столу зі сметаною або кефіром, змішаним з подрібненим часником.
Додаткова порада:
Щоб надати страві більш насичений смак, спробуйте додати до начинки трохи тертого помідора або томатну пасту. Також можна використовувати різні варіації спецій, наприклад, каррі або паприку, для створення унікального смаку.