Голубці з виноградного листя

Голубці з виноградного листя
4.9
(7)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • фарш з баранини або яловичини – 500 г
  • солоні листя винограду – 40 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • чорний перець, сіль – за смаком
  • круглий рис – 0,5 склянки
  • ароматні трави: кінза, фенхель, кріп
  • соняшникова олія

Рецепт приготування:

  1. Замочіть у воді виноградні листя на близько 15 хвилин. Для голубців краще використовувати молоді листя невеликого розміру.
  2. Очистіть головку цибулі від лушпиння, наріжте якомога дрібніше.
  3. Промийте ароматну зелень і дрібно наріжте. У цьому рецепті можна використовувати будь-яку зелень на ваш смак.
  4. У глибокій ємності змішайте не відварену рисову крупу, подрібнену зелень, м'ясний фарш та нашатковану цибулю. Також додайте сіль і мелений перець.
  5. Змішайте всі додані інгредієнти. Начинка для голубців готова.
  6. Влийте кілька ложок соняшникової олії у товстостінний сотейник. На саме дно викладіть три-чотири виноградних листки.
  7. Візьміть один розгорнутий виноградний лист, зверху викладіть ложку фаршу та обережно загорніть у вигляді конвертика.
  8. Кожен загорнутий голубець укладіть щільно у сотейник, залийте все окропом. При цьому рідина повинна покривати голубці наполовину. Зверху притисніть плоскою тарілкою та тушкуйте на слабкому вогні протягом години.
  9. Проткніть виноградні листки ножем, якщо вони тверді - продовжуйте тушкувати ще 30 хвилин.
  10. Готові голубці подавайте до столу зі сметаною або кефіром, змішаним з подрібненим часником.

Додаткова порада:

Щоб надати страві більш насичений смак, спробуйте додати до начинки трохи тертого помідора або томатну пасту. Також можна використовувати різні варіації спецій, наприклад, каррі або паприку, для створення унікального смаку.