Кільця кальмарів у клярі

Кільця кальмарів у клярі
4.1
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 6 заморожених тушок кальмарів
  • 50 мл соєвого соусу
  • 1/2 червоного гострого перцю
  • 100 г пшеничного борошна
  • 100 г картопляного крохмалю
  • мелений чорний перець і сіль – за смаком
  • 250 мл газованої води
  • 0,5 склянки рослинної олії для смаження

Рецепт приготування:

  1. Попередньо розморозьте тушки кальмарів, видаліть плівки, якщо вони є.
  2. Викладіть морепродукти на паперові рушники, щоб вбралася зайва волога після розморозки.
  3. Наріжте кальмарів кільцями, залийте соєвим соусом, змішаним з меленим червоним перцем.
  4. Змішайте борошно, крохмаль та спеції, просійте в миску з дуже холодною газованою водою. Тісто за консистенцією має нагадувати заготівлю для оладок.
  5. Дістаньте кільця з маринаду, вмочіть у миску з кляром.
  6. Розігрійте в глибокій сковорідці або товстостінній каструлі рафіновану рослинну олію.
  7. Викладіть у неї кільця в тісті частинами, щоб кожен шматочок плавав у жирі.
  8. Обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.
  9. Викладіть на паперові серветки, щоб вбралося зайва олія.
  10. Подавайте з улюбленим соусом – можна взяти кетчуп або тартар.

Додаткова порада:

Щоб зробити страву ще більш смачною, спробуйте додати трохи свіжої зелені або тонко нарізаного часнику до маринаду для кальмарів. Це додасть аромат і пікантність страві, роблячи її неперевершеною!