Кільця кальмарів у клярі

Кухня
Інгредієнти:
- 6 заморожених тушок кальмарів
- 50 мл соєвого соусу
- 1/2 червоного гострого перцю
- 100 г пшеничного борошна
- 100 г картопляного крохмалю
- мелений чорний перець і сіль – за смаком
- 250 мл газованої води
- 0,5 склянки рослинної олії для смаження
Рецепт приготування:
- Попередньо розморозьте тушки кальмарів, видаліть плівки, якщо вони є.
- Викладіть морепродукти на паперові рушники, щоб вбралася зайва волога після розморозки.
- Наріжте кальмарів кільцями, залийте соєвим соусом, змішаним з меленим червоним перцем.
- Змішайте борошно, крохмаль та спеції, просійте в миску з дуже холодною газованою водою. Тісто за консистенцією має нагадувати заготівлю для оладок.
- Дістаньте кільця з маринаду, вмочіть у миску з кляром.
- Розігрійте в глибокій сковорідці або товстостінній каструлі рафіновану рослинну олію.
- Викладіть у неї кільця в тісті частинами, щоб кожен шматочок плавав у жирі.
- Обсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки.
- Викладіть на паперові серветки, щоб вбралося зайва олія.
- Подавайте з улюбленим соусом – можна взяти кетчуп або тартар.
Додаткова порада:
Щоб зробити страву ще більш смачною, спробуйте додати трохи свіжої зелені або тонко нарізаного часнику до маринаду для кальмарів. Це додасть аромат і пікантність страві, роблячи її неперевершеною!