Манти

Манти
3.8
(10)
Метод: У пароварці
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 500 г
  • яйце - 1 шт.
  • вода - 200 мл
  • сіль - 0.5 ч.л.
  • баранина - 450 г
  • курдюк - 60-100 г
  • ріпчаста цибуля - 450 г
  • зіра - 1 ч.л.
  • коріандр - 0.5 ч.л.
  • сіль - за смаком
  • чорний перець горошок - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Спочатку потрібно підготувати спеції. Перемелюємо зіру, перець і коріандр.
  2. Готуємо тісто. Збиваємо яйце з водою та сіллю. Заливаємо це все в борошно, і починаємо замішувати тісто. Після того, як ми замісили тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
  3. Дрібно нарізаємо цибулю та приступаємо до нарізання м'яса кубиками. М'ясо має бути товщиною не більше 5 міліметрів. Також нарізаємо курдюк кубиками.
  4. Змішуємо нашу начинку та приправляємо спеціями, які ми розтерли. Додаємо за смаком сіль.
  5. Після того, як ми дістали тісто з холодильника, обминаємо його ще 5 хвилин. Потім ділимо на кілька частин і формуємо в ковбаски. У свою чергу, ковбаски нарізаємо на невеликі шматочки.
  6. Розкочуємо качалкою наше нарізане тісто рівним шаром.
  7. Приступаємо до формування мантів. Беремо розкачане тісто, в нього вкладаємо начинку і з чотирьох сторін залипляємо, роблячи кошичок. Потім, обмакуючи в рослинну олію, складаємо на форму для пароварки.
  8. Після того, як манти будуть готові, змащуємо їх маслом і подаємо до столу. Смачного!

Доповнення до рецепту:

Манти - це популярна страва в узбецькій кухні, яка вирізняється своєю унікальною формою і способом приготування на пару. Існує безліч варіацій мантів, які включають різні види м'яса (баранина, яловичина, свинина) та овочів. Манти часто подаються з сметаною, гострим соусом або зеленню, що додає страві особливу пікантність.

Цікаво, що історія мантів сягає давніх часів і пов'язана з кочовим способом життя народів Центральної Азії. Їх легко було приготувати в умовах подорожі, а запечатана начинка зберігала соки і аромат м'яса.

Сучасні кулінари експериментують з начинками для мантів, додаючи гриби, картоплю, гарбуз та навіть солодкі варіанти з фруктами. Манти - це не тільки смачна, але й дуже ситна страва, яка ідеально підходить для сімейних обідів та святкових застіль.