Манти
Інгредієнти:
- пшеничне борошно - 500 г
- яйце - 1 шт.
- вода - 200 мл
- сіль - 0.5 ч.л.
- баранина - 450 г
- курдюк - 60-100 г
- ріпчаста цибуля - 450 г
- зіра - 1 ч.л.
- коріандр - 0.5 ч.л.
- сіль - за смаком
- чорний перець горошок - за смаком
Рецепт приготування:
- Спочатку потрібно підготувати спеції. Перемелюємо зіру, перець і коріандр.
- Готуємо тісто. Збиваємо яйце з водою та сіллю. Заливаємо це все в борошно, і починаємо замішувати тісто. Після того, як ми замісили тісто, накриваємо його харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
- Дрібно нарізаємо цибулю та приступаємо до нарізання м'яса кубиками. М'ясо має бути товщиною не більше 5 міліметрів. Також нарізаємо курдюк кубиками.
- Змішуємо нашу начинку та приправляємо спеціями, які ми розтерли. Додаємо за смаком сіль.
- Після того, як ми дістали тісто з холодильника, обминаємо його ще 5 хвилин. Потім ділимо на кілька частин і формуємо в ковбаски. У свою чергу, ковбаски нарізаємо на невеликі шматочки.
- Розкочуємо качалкою наше нарізане тісто рівним шаром.
- Приступаємо до формування мантів. Беремо розкачане тісто, в нього вкладаємо начинку і з чотирьох сторін залипляємо, роблячи кошичок. Потім, обмакуючи в рослинну олію, складаємо на форму для пароварки.
- Після того, як манти будуть готові, змащуємо їх маслом і подаємо до столу. Смачного!
Доповнення до рецепту:
Манти - це популярна страва в узбецькій кухні, яка вирізняється своєю унікальною формою і способом приготування на пару. Існує безліч варіацій мантів, які включають різні види м'яса (баранина, яловичина, свинина) та овочів. Манти часто подаються з сметаною, гострим соусом або зеленню, що додає страві особливу пікантність.
Цікаво, що історія мантів сягає давніх часів і пов'язана з кочовим способом життя народів Центральної Азії. Їх легко було приготувати в умовах подорожі, а запечатана начинка зберігала соки і аромат м'яса.
Сучасні кулінари експериментують з начинками для мантів, додаючи гриби, картоплю, гарбуз та навіть солодкі варіанти з фруктами. Манти - це не тільки смачна, але й дуже ситна страва, яка ідеально підходить для сімейних обідів та святкових застіль.