Омлет із рибної ікри

Кухня
Інгредієнти:
- 150 г ікри судака
- 150 г свіжого молока (вершків)
- 3 яйця
- 3 ст.л. рафінованої олії
- 1 ст.л. борошна
- сода на кінчику ножа
- сіль і зелень - за смаком
Спосіб приготування:
- Обережно дістаньте ікру з судака і наріжте її невеликими смужками. Їх товщина не повинна перевищувати 2 см.
- У глибокій ємності змішайте борошно з невеликою кількістю солі та обваляйте в ньому основний інгредієнт.
- Розігрійте сковорідку на середньому вогні та розігрійте в ній рослинну олію. Обсмажуйте ікру з кожного боку по 3-5 хвилин. Перевертати її рекомендується дерев'яною лопаткою.
- В цей час яйця змішайте з молоком або вершками, додайте сіль і харчову соду. Все збийте міксером до отримання однорідної маси.
- Вилийте отриману суміш на сковорідку, накрийте кришкою та зменшіть вогонь. Готуйте не більше 10 хвилин, після чого вимкніть вогонь.
- Посипте страву свіжою зеленню та подавайте до столу з улюбленим соусом.
Цікавий факт:
Для цього рецепту краще використовувати домашні яйця, адже з ними омлет виходить набагато ніжнішим та повітрянішим. Ікра судака – це не тільки смачний, але й корисний інгредієнт, багатий на вітаміни та мінерали. Також, можна додати трохи сиру або свіжих томатів для більш насиченого смаку.