Омлет із рибної ікри

Омлет із рибної ікри
4.1
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 150 г ікри судака
  • 150 г свіжого молока (вершків)
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. рафінованої олії
  • 1 ст.л. борошна
  • сода на кінчику ножа
  • сіль і зелень - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Обережно дістаньте ікру з судака і наріжте її невеликими смужками. Їх товщина не повинна перевищувати 2 см.
  2. У глибокій ємності змішайте борошно з невеликою кількістю солі та обваляйте в ньому основний інгредієнт.
  3. Розігрійте сковорідку на середньому вогні та розігрійте в ній рослинну олію. Обсмажуйте ікру з кожного боку по 3-5 хвилин. Перевертати її рекомендується дерев'яною лопаткою.
  4. В цей час яйця змішайте з молоком або вершками, додайте сіль і харчову соду. Все збийте міксером до отримання однорідної маси.
  5. Вилийте отриману суміш на сковорідку, накрийте кришкою та зменшіть вогонь. Готуйте не більше 10 хвилин, після чого вимкніть вогонь.
  6. Посипте страву свіжою зеленню та подавайте до столу з улюбленим соусом.

Цікавий факт:

Для цього рецепту краще використовувати домашні яйця, адже з ними омлет виходить набагато ніжнішим та повітрянішим. Ікра судака – це не тільки смачний, але й корисний інгредієнт, багатий на вітаміни та мінерали. Також, можна додати трохи сиру або свіжих томатів для більш насиченого смаку.