Свіжа ботвинья зі щавлем і рибою

Свіжа ботвинья зі щавлем і рибою
4.1
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 л квасу
  • 400 гр філе риби (наприклад горбуша, сьомга, судак, лосось)
  • 200 гр щавлю
  • 200 гр варених ракових шийок (можна замінити м'ясом краба або очищеними креветками)
  • 2 огірки
  • 150 гр бурякового бадилля
  • 2 яйця
  • 50 гр зеленої цибулі
  • кілька гілочок кропу і петрушки
  • 2 ст.л. хрону
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Бурякове бадилля і щавель промити, обсушити і порізати дрібними шматочками. Скласти подрібнену зелень у невелику каструлю, влити близько 120 мл гарячої води і поставити її на вогонь. Проварити бадилля зі щавлем протягом 1 хвилини до м'якості.
  2. Злити воду і подрібнити варену зелень за допомогою блендера до однорідності. Замість цього можна протерти бадилля зі щавлем через сито. У двох окремих каструлях закип'ятити воду, рибу промити й обсушити.
  3. У киплячу підсолену воду покласти філе риби і відварити до готовності. Вийняти рибу на тарілку і залишити остигати, порізати невеликими шматочками. У другу каструлю з киплячою водою покласти яйця і проварити їх протягом 10 хвилин до готовності.
  4. Огірки очистити від шкірки і порізати м'якоть соломкою. Остиглі варені яйця очистити від шкаралупи та порізати невеликими кубиками. Кріп із петрушкою промити та подрібнити. Якщо ви замінюєте ракові шийки креветками, їх потрібно відварити протягом 1-2 хвилин, остудити й очистити від панцирів.
  5. З'єднати в одній каструлі подрібнене бадилля і щавель з яйцями, огірками, зеленню, раковими шийками/креветками, посолити все за смаком і перемішати. Помішуючи ботвинью, влити холодний квас.
  6. Бурякова ботвинья смачна і одразу після приготування, і після того, як настоїться в холодильнику. Розлити холодний суп по тарілках, викласти зверху шматочки риби і подавати страву до столу. Смачного!

Бадилля - це традиційний російський суп, який зазвичай подається холодним у літній період.

Бурякове бадилля багате на вітаміни та мікроелементи, а щавель додає освіжаючої кислинки в суп.

Квас, який використовується в рецепті, надає супу особливого смаку й аромату. Можна використовувати домашній або магазинний квас.