Свіжа ботвинья зі щавлем і рибою
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 л квасу
- 400 гр філе риби (наприклад горбуша, сьомга, судак, лосось)
- 200 гр щавлю
- 200 гр варених ракових шийок (можна замінити м'ясом краба або очищеними креветками)
- 2 огірки
- 150 гр бурякового бадилля
- 2 яйця
- 50 гр зеленої цибулі
- кілька гілочок кропу і петрушки
- 2 ст.л. хрону
- 1 ч.л. солі
- 1 ч.л. цукру
Рецепт приготування страви:
- Бурякове бадилля і щавель промити, обсушити і порізати дрібними шматочками. Скласти подрібнену зелень у невелику каструлю, влити близько 120 мл гарячої води і поставити її на вогонь. Проварити бадилля зі щавлем протягом 1 хвилини до м'якості.
- Злити воду і подрібнити варену зелень за допомогою блендера до однорідності. Замість цього можна протерти бадилля зі щавлем через сито. У двох окремих каструлях закип'ятити воду, рибу промити й обсушити.
- У киплячу підсолену воду покласти філе риби і відварити до готовності. Вийняти рибу на тарілку і залишити остигати, порізати невеликими шматочками. У другу каструлю з киплячою водою покласти яйця і проварити їх протягом 10 хвилин до готовності.
- Огірки очистити від шкірки і порізати м'якоть соломкою. Остиглі варені яйця очистити від шкаралупи та порізати невеликими кубиками. Кріп із петрушкою промити та подрібнити. Якщо ви замінюєте ракові шийки креветками, їх потрібно відварити протягом 1-2 хвилин, остудити й очистити від панцирів.
- З'єднати в одній каструлі подрібнене бадилля і щавель з яйцями, огірками, зеленню, раковими шийками/креветками, посолити все за смаком і перемішати. Помішуючи ботвинью, влити холодний квас.
- Бурякова ботвинья смачна і одразу після приготування, і після того, як настоїться в холодильнику. Розлити холодний суп по тарілках, викласти зверху шматочки риби і подавати страву до столу. Смачного!
Бадилля - це традиційний російський суп, який зазвичай подається холодним у літній період.
Бурякове бадилля багате на вітаміни та мікроелементи, а щавель додає освіжаючої кислинки в суп.
Квас, який використовується в рецепті, надає супу особливого смаку й аромату. Можна використовувати домашній або магазинний квас.