Суп з лисичок: простий рецепт з незабутнім смаком

Суп з лисичок: простий рецепт з незабутнім смаком
4.6
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 л чистої води
  • 0,5 кг лисичок
  • 3 середні картоплини
  • близько 150 гр сметани будь-якої жирності
  • 1 цибулина
  • 50 гр вершкового масла
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Лисички ретельно вимити, великі гриби порізати на шматочки. Скласти подрібнені лисички в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Проварити гриби протягом 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично знімаючи піну, що утворюється на поверхні.
  2. Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Зелену цибулю промити і дрібно нарізати ножем. Через 15 хвилин після закипання додати в суп із лисичками картоплю і знову довести до кипіння.
  3. На сковороді розігріти кілька ложок олії й обсмажити на ній цибулю до золотистого кольору (2-3 хвилини). Додати смажену цибулю в грибний суп через 10 хвилин після картоплі та перемішати.
  4. Варити суп із лисичок близько 5-7 хвилин при слабкому кипінні. Потім додати подрібнену зелену цибулю і прокип'ятити суп протягом хвилини. Зняти каструлю з вогню, додати в грибний суп вершкове масло і перемішати до його повного розчинення.
  5. Суп із лисичками буде смачнішим, якщо дати йому настоятися під кришкою близько 15 хвилин перед подачею. Зняти кришку, розкласти суп із лисичок по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Лисички - це одні з найцінніших їстівних грибів, які володіють неповторним смаком і ароматом. Вони є джерелом вітамінів і мінералів, а також мають корисні властивості для здоров'я. Їхня ніжна м'якоть із соковитими нотками додасть особливого шарму вашому супу.