Суп з лисичок: простий рецепт з незабутнім смаком
Кухня
Інгредієнти:
- 2 л чистої води
- 0,5 кг лисичок
- 3 середні картоплини
- близько 150 гр сметани будь-якої жирності
- 1 цибулина
- 50 гр вершкового масла
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Лисички ретельно вимити, великі гриби порізати на шматочки. Скласти подрібнені лисички в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Проварити гриби протягом 15 хвилин при слабкому кипінні, періодично знімаючи піну, що утворюється на поверхні.
- Картоплю очистити та порізати невеликими кубиками. Цибулю очистити та порізати дрібними кубиками. Зелену цибулю промити і дрібно нарізати ножем. Через 15 хвилин після закипання додати в суп із лисичками картоплю і знову довести до кипіння.
- На сковороді розігріти кілька ложок олії й обсмажити на ній цибулю до золотистого кольору (2-3 хвилини). Додати смажену цибулю в грибний суп через 10 хвилин після картоплі та перемішати.
- Варити суп із лисичок близько 5-7 хвилин при слабкому кипінні. Потім додати подрібнену зелену цибулю і прокип'ятити суп протягом хвилини. Зняти каструлю з вогню, додати в грибний суп вершкове масло і перемішати до його повного розчинення.
- Суп із лисичками буде смачнішим, якщо дати йому настоятися під кришкою близько 15 хвилин перед подачею. Зняти кришку, розкласти суп із лисичок по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Лисички - це одні з найцінніших їстівних грибів, які володіють неповторним смаком і ароматом. Вони є джерелом вітамінів і мінералів, а також мають корисні властивості для здоров'я. Їхня ніжна м'якоть із соковитими нотками додасть особливого шарму вашому супу.