Рецепт: Суп з сушених грибів

Рецепт: Суп з сушених грибів
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,2-2,3 л чистої води (+0.7 л для бульйону)
  • 3 середні картоплини
  • 200 гр капусти
  • 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • 20-30 гр сушених грибів
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Сушені гриби скласти в невелику каструлю, залити окропом (близько 0,7 л) і залишити на 20 хвилин. Поставити каструлю із сушеними грибами та гарячою водою на вогонь і довести до кипіння. Проварити бульйон із сушених грибів протягом 25 хвилин за слабкого кипіння.
  2. Через зазначений час вийняти гриби з бульйону в друшляк і ретельно їх промити під струменем води. Грибний бульйон процідити через марлю, складену в три шари (цей крок обов'язковий, тому що в бульйоні може бути пісок і дрібне сміття від сушених грибів).
  3. Остиглі гриби порізати на невеликі шматочки, цибулю почистити і дрібно порізати. Моркву почистити і натерти на крупній тертці, картоплю почистити і порізати маленькими кубиками однакового розміру. Капусту нашаткувати.
  4. У вогнетривку каструлю влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь. У розігріту олію покласти цибулю й обсмажити її протягом 2 хвилин до золотистого кольору. Потім додати моркву і смажити ще кілька хвилин.
  5. Додати в каструлю гриби та перемішати. Ще через 2 хвилини додати в засмажку картоплю і смажити все на середньому вогні близько 2-3 хвилин. Влити в каструлю з обжаркою і грибами бульйон, чисту воду і довести все до кипіння, посолити за смаком.
  6. Готувати суп із сушених грибів близько 10-15 хвилин при слабкому кипінні. Потім додати до нього подрібнену капусту, лавровий лист і знову довести до кипіння. Проварити суп протягом 5 хвилин на помірному вогні.
  7. Зубчик часнику почистити й дуже дрібно порізати, зелень промити й нашаткувати. Додати зелень із часником у каструлю та перемішати, досолити й поперчити суп за смаком. Готовий суп із сушеними грибами зняти з плити, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
  8. Через зазначений час зняти кришку, розлити суп по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Сушені гриби є багатим джерелом білка і вітамінів. У суп можна додати трохи вершкового масла або криме, щоб зробити його ніжнішим і смачнішим. Цей суп чудово підходить для осінніх і зимових холодних днів. Його аромат заповнить ваш дім затишком і комфортом.