Смачний рецепт супу з маслюків: насолоджуйтеся ароматними грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг маслюків
- 3-4 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 корінь селери
- 3 зубчики часнику
- кілька гілочок свіжої зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- маслюки ретельно вимити і скласти в каструлю з киплячою злегка підсоленою водою. Проварити гриби протягом 10 хвилин і відкинути на друшляк, дати стекти воді. Цибулю почистити й порізати дрібними кубиками, моркву почистити й натерти на дрібній тертці. Корінь селери очистити і порізати маленькими кубиками однакового розміру.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти цибулю. Обсмажити її протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору і додати терту морквину зі шматочками селери. Обсмажувати овочі разом ще 2 хвилини до м'якості.
- Перекласти засмажку на окрему тарілку, а в сковорідці розігріти ще ложку рослинної олії. Відварені гриби порізати дрібними шматочками (не обов'язково). Скласти в розігріту сковороду подрібнені опеньки й обсмажити їх на середньому вогні протягом 4-5 хвилин, помішуючи.
- Картоплю очистити та порізати дрібними кубиками однакового розміру. Скласти гриби, картоплю і засмажку в горщик для запікання (можна рівномірно розподілити продукти в різних горщиках), залити їх близько 2 л чистої води кімнатної температури.
- Розігріти духовку до 200С і відправити туди горщики з супом. Після закипання води потрібно зменшити температуру до 80/100С і готувати страву близько 40 хвилин. Можна приготувати суп із маслюками на плиті (залити всі підготовлені продукти водою, довести до кипіння і проварити протягом півгодини на слабкому вогні під кришкою).
- Часник очистити, подрібнити ножем і додати до грибного супу за 5-10 хвилин до закінчення приготування, посолити та поперчити страву за смаком. Зелень промити, обсушити й нашаткувати, всипати в готовий суп і зняти його з вогню/вийняти з духовки.
- Суп із маслюків має настоятися щонайменше 10-15 хвилин під кришкою перед подачею. Зняти кришку, розлити готовий суп по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Одним із секретів цього рецепта є додавання свіжої зелені. Вона не лише прикрашає страву, а й надає їй свіжості та аромату. Ви можете використовувати петрушку, кріп, базилік або комбінувати різні види зелені, щоб зробити смак супу ще більш насиченим.