Суп Мінестроне: Традиційна страва з Італії

Суп Мінестроне: Традиційна страва з Італії
3.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5-3 л чистої води
  • половина качана капусти
  • 4 помідори
  • 4 картоплини
  • 1 середній кабачок або 2 цукіні
  • банка консервованої квасолі (можна замінити 250 гр сухої)
  • 200 гр сушеного гороху
  • 100 гр сухого рису
  • 100 гр бекону (не обов'язково)
  • 70-80 гр пармезану
  • кілька листків базиліка, орегано і майорану
  • сіль, перець за смаком

Рецепт:

  1. Суху квасолю і горох потрібно замочити на 8 годин у холодній воді. Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками однакового розміру. Якщо ви використовуєте молодий кабачок або цукіні, його потрібно просто вимити і порізати невеликими кубиками (такого ж розміру, як і картопля). Старий кабачок необхідно попередньо очистити від шкірки та насіння.
  2. Капусту нашаткувати, помідори вимити і порізати дрібними кубиками. Моркву очистити і порізати ножем соломкою або маленькими кубиками. Цибулю очистити і порізати півкільцями. Бекон нарізати тонкими смужками.
  3. У каструлю скласти картоплю, моркву, кабачок, горох, квасолю, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання зняти з поверхні води піну і зменшити вогонь так, щоб суп ледве кипів.
  4. Варити овочевий бульйон для супу Мінестроне приблизно 50 хвилин. Обсмажити бекон на сухій пательні (або змащеній 1 ч. л. рослинної олії) до рум'яності й перекласти на окрему тарілку. У пательні розігріти ще 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю, смажити її кілька хвилин до золотистого кольору.
  5. Рис промити й обсушити, додати в суп через 40-45 хвилин після його закипання, посолити за смаком. Відкрити банку з консервованою квасолею, злити рідину і додати її вміст до супу разом із помідорами, цибулею і беконом.
  6. Готувати суп Мінестроне 10-15 хвилин при слабкому кипінні. Зелень промити і дрібно нарізати ножем, додати в готовий суп, досолити і поперчити його (якщо потрібно) за смаком. Відразу після цього зняти каструлю з вогню і накрити кришкою, залишити на 15 хвилин.
  7. Зняти кришку, розлити овочевий суп по тарілках, прикрасити тертим пармезаном і подавати до столу. Смачного!

Суп Мінестроне - це класична страва італійської кухні, що має багату історію. Він відомий своєю ситністю, соковитими овочами та неповторним ароматом. Суп Мінестроне вважається одним із символів Тоскани, регіону в Італії, і його рецепт передається з покоління в покоління.