Чудовий рецепт супу з глив: смак, що перевершує очікування
Кухня
Інгредієнти:
- 2,2-2,3 л чистої води
- 400 гр свіжих глив
- 2 цибулини
- 150 гр локшини
- 1 морква
- 1 корінь петрушки
- 2 ст.л. вершкового масла
- кілька гілочок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт:
- Гливи вимити, відокремити ніжки від капелюшків і скласти їх у каструлю. Влити в каструлю з грибами воду і поставити на вогонь. Капелюшки глив порізати невеликими шматочками і залишити на час приготування решти інгредієнтів у холодильнику.
- Коли вода з ніжками грибів закипить, потрібно зняти піну з її поверхні та зменшити вогонь. Варити грибний бульйон для супу близько 20 хвилин при слабкому кипінні. Потім процідити бульйон через сито, посолити за смаком і повернути на вогонь.
- В окремій каструлі довести до кипіння воду, посолити її й опустити туди локшину. Варити її до готовності приблизно 10 хвилин. Корінь петрушки почистити і натерти на крупній тертці. Моркву почистити і порізати соломкою або кружальцями, можна також натерти на тертці, додати овочі в киплячий бульйон.
- Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, на сковорідці розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин і додати капелюшки грибів.
- Смажити гливи з цибулею на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати вміст сковороди в овочевий суп і розмішати. Готувати суп із глив ще 5 хвилин на невеликому вогні.
- Петрушку промити й подрібнити, додати в готовий суп і зняти його з вогню. Через кілька хвилин можна розлити суп із глив по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!
Суп із глив - справжній гастрономічний подарунок від природи. Ця страва поєднує в собі простоту і витонченість смаку, роблячи її чудовим варіантом для будь-якої пори року. Він особливо актуальний восени, коли ліси повні смачних грибів.