Чудовий рецепт супу з глив: смак, що перевершує очікування

Чудовий рецепт супу з глив: смак, що перевершує очікування
4.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,2-2,3 л чистої води
  • 400 гр свіжих глив
  • 2 цибулини
  • 150 гр локшини
  • 1 морква
  • 1 корінь петрушки
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • кілька гілочок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт:

  1. Гливи вимити, відокремити ніжки від капелюшків і скласти їх у каструлю. Влити в каструлю з грибами воду і поставити на вогонь. Капелюшки глив порізати невеликими шматочками і залишити на час приготування решти інгредієнтів у холодильнику.
  2. Коли вода з ніжками грибів закипить, потрібно зняти піну з її поверхні та зменшити вогонь. Варити грибний бульйон для супу близько 20 хвилин при слабкому кипінні. Потім процідити бульйон через сито, посолити за смаком і повернути на вогонь.
  3. В окремій каструлі довести до кипіння воду, посолити її й опустити туди локшину. Варити її до готовності приблизно 10 хвилин. Корінь петрушки почистити і натерти на крупній тертці. Моркву почистити і порізати соломкою або кружальцями, можна також натерти на тертці, додати овочі в киплячий бульйон.
  4. Цибулю почистити і порізати дрібними шматочками, на сковорідці розігріти 2-3 ст. л. рослинної олії. Обсмажити цибулю до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин і додати капелюшки грибів.
  5. Смажити гливи з цибулею на середньому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати вміст сковороди в овочевий суп і розмішати. Готувати суп із глив ще 5 хвилин на невеликому вогні.
  6. Петрушку промити й подрібнити, додати в готовий суп і зняти його з вогню. Через кілька хвилин можна розлити суп із глив по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Суп із глив - справжній гастрономічний подарунок від природи. Ця страва поєднує в собі простоту і витонченість смаку, роблячи її чудовим варіантом для будь-якої пори року. Він особливо актуальний восени, коли ліси повні смачних грибів.