Смачний рецепт грибного супу з білими грибами

Смачний рецепт грибного супу з білими грибами
3.9
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2-1,3 л чистої води
  • 400 гр свіжих білих грибів
  • 4 картоплини
  • 2 цибулини
  • половина морквини
  • 1,5 ч.л. манної крупи
  • кілька гілочок кропу та петрушки

Рецепт:

  1. Білі гриби вимити, обсушити і порізати невеликими скибочками. Влити в каструлю холодну воду, скласти туди подрібнені гриби і поставити на вогонь. Проварити білі гриби протягом 10 хвилин при слабкому кипінні, знімаючи з поверхні бульйону піну.
  2. Цибулю очистити і порізати тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на дуже дрібній тертці. Картоплю очистити від шкірки і порізати маленькими кубиками однакового розміру.
  3. З киплячої води вийняти гриби шумівкою на тарілку, трохи посолити бульйон і всипати в нього картоплю. На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії й обсмажити в ній цибулю до золотистого кольору (2-3 хвилини). Додати в сковорідку моркву і продовжувати смажити овочі на середньому вогні ще кілька хвилин.
  4. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Через 10 хвилин після початку варіння картоплі додати в суп білі гриби і дати проваритися їм ще 5 хвилин. Зелень промити та подрібнити. Додати в грибний суп засмажку, досолити й поперчити за смаком.
  5. Ще через 2-3 хвилини додати подрібнену зелень і зняти каструлю з вогню. Суп із білими грибами буде смачнішим, якщо дати йому настоятися 15 хвилин під кришкою. Розлити готовий суп по тарілках і подавати до столу, прикрасивши сметаною. Смачного!

Білі гриби - це справжні гастрономічні скарби, що вирізняються своєю м'якістю та насиченим смаком. Вони мають неперевершений аромат, який наповнює всю кухню під час приготування супу. Крім того, гриби є джерелом багатьох корисних речовин, таких як вітаміни групи В, добре засвоювані білки й антиоксиданти.

Щоб зробити суп ще більш насиченим смаком, варто додати в нього ароматичну зелень, таку як кріп і петрушка. Вони не тільки прикрасять ваш суп, а й додадуть йому свіжості та гостроти. Рекомендується подрібнювати зелень саме перед подачею до столу, щоб зберегти всі її корисні властивості та аромат.