Ароматний суп із шпинатом
Кухня
Інгредієнти:
- 2,5 л чистої води
- 0,5 кг шпинату
- 400 гр яловичини або свинини на кістці
- 400 гр картоплі
- 5 яєць
- 1 цибулина
- 50 гр сметани
- невеликий пучок петрушки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичину на кістці промити і покласти в каструлю, влити холодну воду і поставити каструлю на вогонь. Варити на невеликому вогні бульйон зі свинини близько 1,5 години, з яловичини - до 2,5 годин. При цьому періодично знімати піну з поверхні бульйону.
- За півгодини до готовності додати в киплячий бульйон лавровий лист і горошини перцю. З готового бульйону вийняти м'ясо, дати йому трохи охолонути і відокремити від кісток.
- Картоплю очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками, опустити в киплячий підсолений бульйон. Цибулю очистити й натерти на великій тертці або дуже дрібно порізати. Шпинат промити, обсушити й порізати тонкими смужками.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю. Обсмажити її протягом 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору і додати разом зі шпинатом у суп. Довести все до закипання, посолити й поперчити за смаком.
- Готувати суп зі шпинатом ще 15 хвилин за слабкого кипіння. Яйця опустити в окрему каструлю з киплячою водою і зварити їх до готовності (10 хвилин). Вийняти готові яйця з окропу і покласти в миску з холодною водою.
- Очистити варені яйця від шкаралупи і порізати великими шматками. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою, залишити шпинатний суп на 15 хвилин настоюватися. Зняти кришку, розлити суп по тарілках і подавати до столу, прикрасивши половинками варених яєць і сметаною. Смачного!
Шпинат - це зелена рослина з м'яким листям, яке має чудовий смак і багатий на вітаміни та мінерали склад. Він є джерелом заліза, кальцію, вітамінів А, С і К, фолатів і багатьох інших поживних речовин.