Ароматний суп із шпинатом

Ароматний суп із шпинатом
4.4
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2,5 л чистої води
  • 0,5 кг шпинату
  • 400 гр яловичини або свинини на кістці
  • 400 гр картоплі
  • 5 яєць
  • 1 цибулина
  • 50 гр сметани
  • невеликий пучок петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичину на кістці промити і покласти в каструлю, влити холодну воду і поставити каструлю на вогонь. Варити на невеликому вогні бульйон зі свинини близько 1,5 години, з яловичини - до 2,5 годин. При цьому періодично знімати піну з поверхні бульйону.
  2. За півгодини до готовності додати в киплячий бульйон лавровий лист і горошини перцю. З готового бульйону вийняти м'ясо, дати йому трохи охолонути і відокремити від кісток.
  3. Картоплю очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками, опустити в киплячий підсолений бульйон. Цибулю очистити й натерти на великій тертці або дуже дрібно порізати. Шпинат промити, обсушити й порізати тонкими смужками.
  4. На сковорідці розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю. Обсмажити її протягом 2-3 хвилин, помішуючи, до золотистого кольору і додати разом зі шпинатом у суп. Довести все до закипання, посолити й поперчити за смаком.
  5. Готувати суп зі шпинатом ще 15 хвилин за слабкого кипіння. Яйця опустити в окрему каструлю з киплячою водою і зварити їх до готовності (10 хвилин). Вийняти готові яйця з окропу і покласти в миску з холодною водою.
  6. Очистити варені яйця від шкаралупи і порізати великими шматками. Зняти каструлю з вогню і накрити кришкою, залишити шпинатний суп на 15 хвилин настоюватися. Зняти кришку, розлити суп по тарілках і подавати до столу, прикрасивши половинками варених яєць і сметаною. Смачного!

Шпинат - це зелена рослина з м'яким листям, яке має чудовий смак і багатий на вітаміни та мінерали склад. Він є джерелом заліза, кальцію, вітамінів А, С і К, фолатів і багатьох інших поживних речовин.