Супова заправка: освіжаючий додаток до вашого улюбленого супу

Супова заправка: освіжаючий додаток до вашого улюбленого супу
4.9
(9)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг помідорів
  • 600 гр солі (або за смаком)
  • 300 гр кропу і петрушки

Рецепт:

  1. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками, болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати маленькими кубиками. Моркву очистити і натерти на крупній тертці, помідори вимити і порізати невеликими кубиками однакового розміру.
  2. Зелень промити і дрібно нарізати. З'єднати половину всіх інгредієнтів (крім усіх помідорів) у мисці, додати половину солі та перемішати. Потім додати всі інгредієнти, що залишилися, всипати сіль і обережно перемішати.
  3. Банки ретельно вимити з содою і обполоснути в окропі, кришки прокип'ятити протягом 8-10 хвилин. Розкласти заправку для супу по банках, прикрити не повністю кришками і поставити на дно каструлі, попередньо застеливши його рушником.
  4. Влити в каструлю воду кімнатної температури по плечики банок і поставити на вогонь. Стерилізувати банки з суповою заправкою близько 15 хвилин після закипання.
  5. Потім по одній вийняти банки з киплячої води, закатати кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на 6 годин. Потім можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму. Супова заправка зберігається близько 2 років у прохолодному місці.

Консервування є важливою традицією в українській культурі. Воно дає змогу зберегти смак і поживні властивості свіжих продуктів протягом довгих зимових місяців. Не тільки це, але це також є чудовим способом використати врожай овочів і створити унікальні смакові комбінації. Консервування допомагає зберегти нашу культуру та спадщину, а також дає нам змогу відчути радість і задоволення від їжі протягом усього року. Спробуйте створити свої власні рецепти і насолоджуйтеся плодами своєї праці під час зимових вечорів!