Журавлина протерта з цукром

Журавлина протерта з цукром
4.2
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг журавлини
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Журавлину перебрати, промити і скласти в каструлю з окропом. Через півхвилини відкинути вміст каструлі на друшляк, дати стекти всій воді. Подрібнити ягоди за допомогою комбайна, блендера або м'ясорубку до пюреподібної консистенції.
  2. До перетертої журавлини додати цукор і ретельно перемішати. Накрити миску з журавлинною масою марлею і залишити на 6-8 годин у кімнатній температурі.
  3. Через зазначений час ретельно вимити банки з содою, обдати їх окропом, кришки для консервації прокип'ятити протягом 8 хвилин. Розкласти перетерту журавлину по банках, поставити їх на дно великої каструлі, попередньо застеливши його рушником.
  4. Влити в каструлю воду кімнатної температури по плічка банок, прикрити їх кришками і поставити все на вогонь. Простерилізувати банки з вмістом протягом 15 хвилин після закипання.
  5. Потім вийняти по одній банці з киплячої води, закатати їх кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Потім можна прибрати їх на зберігання до решти заготовок на зиму.
  6. Перетерта журавлина з цукром зберігається близько 1 року в прохолодному приміщенні, захищеному від сонячних променів.

Запам'ятайте, що журавлина містить багато вітаміну С та антиоксидантів, тому ця протерта журавлина не лише смачна, а й корисна для вашого здоров'я. Спробуйте використовувати її як доповнення до сніданку, десерту або як начинку для пирогів.