Мариновані помідори чері
Кухня
Інгредієнти:
На кожну 1-л банку:
- 500-600 г помідорів чері
- 1 болгарський перец
- 3 зубчики часнику
- невеличкий пучок петрушки та кропу (близько 50 г)
- 1-2 лаврових листка
- 3 горошини духмяного перцю
На кожен 1 л маринаду:
- 2 ст.л. солі
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. оцту 9%
Рецепт приготування:
- На початку підготуйте банки для консервування помідорів: ретельно помийте їх у киплячій воді з содою, а потім простерилізуйте. Кришки для консервації прокип'ятіть протягом 8-10 хвилин.
- Кожний зубчик часнику очистіть і розріжте вздовж на 2-3 частини. Покладіть на дно кожної банки по 2-3 зубчика часнику, горошини перцю, насіння або зонтики кропу та зелень петрушки.
- Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте на тонкі четвертинки та розкладіть їх по банках. Помідори промийте і проколіть кожний з них голкою або зубочисткою в області прикріплення плодоніжки.
- Знизу краще покласти більші помідори, а чим вище - тим дрібніше. Залийте помідори в банках окропом, закрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин.
- Після вказаного часу злийте воду в каструлю, додайте сіль з цукром і доведіть до кипіння. Відразу після закипіння додайте оцет, розмішайте і залийте отриманим маринадом помідори черрі. Закрийте банки і переверніть їх догори дригом.
- Закутайте заготівлі теплою ковдрою або рушником і залиште на ніч для охолодження. Остиглі банки переверніть у нормальний стан та відправте на зберігання в прохолодне й темне місце.
Спробуйте цей рецепт, побалуйте себе ароматними та смачними помідорами чері, які зберегли всю свою природну смакову насиченість! Консервовані помідори гармонійно поєднуються з різноманітними стравами, вони стануть чудовою прикрасою вашого столу. Збережіть літо в банці!