Мариновані помідори чері

Мариновані помідори чері
4.1
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

На кожну 1-л банку:

  • 500-600 г помідорів чері
  • 1 болгарський перец
  • 3 зубчики часнику
  • невеличкий пучок петрушки та кропу (близько 50 г)
  • 1-2 лаврових листка
  • 3 горошини духмяного перцю

На кожен 1 л маринаду:

  • 2 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту 9%

Рецепт приготування:

  1. На початку підготуйте банки для консервування помідорів: ретельно помийте їх у киплячій воді з содою, а потім простерилізуйте. Кришки для консервації прокип'ятіть протягом 8-10 хвилин.
  2. Кожний зубчик часнику очистіть і розріжте вздовж на 2-3 частини. Покладіть на дно кожної банки по 2-3 зубчика часнику, горошини перцю, насіння або зонтики кропу та зелень петрушки.
  3. Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте на тонкі четвертинки та розкладіть їх по банках. Помідори промийте і проколіть кожний з них голкою або зубочисткою в області прикріплення плодоніжки.
  4. Знизу краще покласти більші помідори, а чим вище - тим дрібніше. Залийте помідори в банках окропом, закрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин.
  5. Після вказаного часу злийте воду в каструлю, додайте сіль з цукром і доведіть до кипіння. Відразу після закипіння додайте оцет, розмішайте і залийте отриманим маринадом помідори черрі. Закрийте банки і переверніть їх догори дригом.
  6. Закутайте заготівлі теплою ковдрою або рушником і залиште на ніч для охолодження. Остиглі банки переверніть у нормальний стан та відправте на зберігання в прохолодне й темне місце.

Спробуйте цей рецепт, побалуйте себе ароматними та смачними помідорами чері, які зберегли всю свою природну смакову насиченість! Консервовані помідори гармонійно поєднуються з різноманітними стравами, вони стануть чудовою прикрасою вашого столу. Збережіть літо в банці!