Смачний компот з айви: освіжаючий напій для всіх сезонів
Кухня
Інгредієнти:
- 3,5 л чистої води
- 4 великі айви
- 250 гр цукру (або за смаком)
- гілочка розмарину
- кілька листків м'яти
Рецепт:
- Айву вимити і порізати скибочками, м'яту і розмарин промити. У каструлю влити воду, додати цукор і поставити на вогонь. Довести сироп до кипіння і скласти туди подрібнену айву з гілочками розмарину і м'яти.
- Варити компот з айви близько 7-8 хвилин після закипання на невеликому вогні. Тим часом простерилізувати банки і прокип'ятити кришки протягом 8 хвилин (тільки для консервації компоту на зиму).
- Гарячий компот процідити через сито, розлити по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити в такому положенні на 5-6 годин. Потім можна прибрати банки на зберігання до решти заготовок на зиму в темне прохолодне місце.
- Можна після приготування компоту дати йому охолонути в каструлі, процідити і розлити по пляшках. Закрити пляшки кришками і відправити в холодильник (компот з айви в нестерильних ємностях зберігається близько 2 тижнів).
Айва, яка використовується в цьому компоті, є дивовижним фруктом, який має багато корисних властивостей. Він багатий вітамінами, особливо вітаміном С, а також містить фітонциди, які підтримують імунну систему. Айва також відома своїм приємним ароматом і неповторним смаком, який додасть нотку екзотики до вашого компоту. Насолоджуйтеся цим освіжаючим напоєм у будь-яку пору року і насичуйте своє тіло вітамінами та смаковим задоволенням.