Солоний часник

Солоний часник
4.5
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Почніть вашу кухонну пригоду з цим давнім методом консервації часнику. Солоний аромат разом зі смаком часнику буде з вами протягом кількох сезонів. Ви дізнаєтеся, як правильно вибрати часник, як підготувати розсол та зберегти цінний продукт на довгий час.

Інгредієнти:

  • часник - будь-яка кількість

На кожен 1 л розсолу:

  • 1 л води
  • 100 г солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть головки часнику від верхньої, найбільш грубої шкірки (уникайте оголення зубчиків). Видаліть ботву та коріння в основі. Щільно укладіть очищені головки часнику в банки та заповніть їх водою до країв.
  2. Залиште часник настоюватися протягом 2-3 днів, змінюючи воду два рази на день. Після цього відлийте воду та готуйте розсіл.
  3. Влийте воду в каструлю, додайте сіль та поставте на вогонь. Помішуючи, доведіть розсіл до кипіння та зніміть з плити. Процідіть і охолодіть до теплої або трохи гарячої температури.
  4. Банки ретельно вимийте та щільно розташуйте в них головки часнику. Залийте часник розсолом та поставте банки в велику каструлю, перед цим поклавши на дно каструлі рушник.
  5. Влийте в каструлю з банками воду (рівень води на 3 см нижче шийки банок) такої ж температури, як і скло, поставте каструлю на вогонь та доведіть воду до кипіння.
  6. Стерилізуйте банки приблизно 5 хвилин для ємності 0,5 л, близько 8-10 хвилин для 1 л і 15-20 хвилин для 3-літрових банок. Протягом цього часу окремо проваріть кришки для консервації.
  7. Вийміть банки з киплячої води, відразу закрийте їх стерильними кришками, переверніть дном догори та укутайте теплою ковдрою. Після повного охолодження (приблизно за добу) можна прибрати банки з солоним часником на зберігання в темне та прохолодне місце.

Отже, за допомогою цього аутентичного рецепту ви зможете насолоджуватися солоним часником, як мінімум, протягом усього року. Запам'ятайте, що консервація додає унікальний аромат та смак цьому популярному інгредієнту, дозволяючи вам використовувати його в різних кулінарних творіннях. Успіхов вам і смачного!