Аджика з болгарського перцю (без помідорів)
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг болгарського перцю
- 1 стакан (250 мл) очищених зубчиків часнику
- 5 стручків гострого перцю
- 100 мл 9% оцту
- 8 ст.л. цукру
- 2 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Під час приготування сирої аджики потрібно одночасно стерилізувати всі банки та окремо - кришки для консервації протягом 10 хвилин.
- Болгарський перець ретельно вимийте, видаліть плодоніжки та насіння. Пропустіть очищений перець через м'ясорубку разом із зубчиками часнику та гострим перцем (не обов'язково очищати його від насіння).
- Додайте до аджики із перцю сіль, цукор, оцет та добре перемішайте. Закуску з болгарського перцю можна розкласти по чистим банкам, щільно закрити простерилізованими кришками та зберігати в холодильнику до 2 тижнів.
- Якщо ви хочете зберегти цю закуску на зиму, її потрібно стерилізувати разом з банками.
- Для цього розмістіть банки на дні великої каструлі, попередньо покривши дно рушником. Долийте в каструлю воду кімнатної температури до плечиків банок (шийки прикрийте кришками) та поставте на вогонь.
- Після закипання води в каструлі стерилізуйте банки приблизно 10 хвилин для об'єму 0,5 л, 15 хвилин для 1-2 л та 20-25 хвилин для 3 л. Поступово виймайте банки з каструлі та закатайте кришками.
- Переверніть банки дном догори та залиште до повного охолодження під ковдрою. Після цього приберіть заготівлю на зберігання в прохолодне та темне приміщення.
Вловіть цю неповторну ароматичну симфонію смаків, - приготуйте цю аджику з болгарського перцю, щоб збагатити ваш стіл на будь-який сезон. Спробуйте її як пікантний додаток до м'ясних страв, сендвічів чи просто як власний джем з гострим акцентом. Поділіться зі своїми близькими цією смачною вишуканістю та насолоджуйтесь унікальним смаком власноруч приготованої аджики!