Аджика з болгарського перцю (без помідорів)

Аджика з болгарського перцю (без помідорів)
3.7
(14)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг болгарського перцю
  • 1 стакан (250 мл) очищених зубчиків часнику
  • 5 стручків гострого перцю
  • 100 мл 9% оцту
  • 8 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Під час приготування сирої аджики потрібно одночасно стерилізувати всі банки та окремо - кришки для консервації протягом 10 хвилин.
  2. Болгарський перець ретельно вимийте, видаліть плодоніжки та насіння. Пропустіть очищений перець через м'ясорубку разом із зубчиками часнику та гострим перцем (не обов'язково очищати його від насіння).
  3. Додайте до аджики із перцю сіль, цукор, оцет та добре перемішайте. Закуску з болгарського перцю можна розкласти по чистим банкам, щільно закрити простерилізованими кришками та зберігати в холодильнику до 2 тижнів.
  4. Якщо ви хочете зберегти цю закуску на зиму, її потрібно стерилізувати разом з банками.
  5. Для цього розмістіть банки на дні великої каструлі, попередньо покривши дно рушником. Долийте в каструлю воду кімнатної температури до плечиків банок (шийки прикрийте кришками) та поставте на вогонь.
  6. Після закипання води в каструлі стерилізуйте банки приблизно 10 хвилин для об'єму 0,5 л, 15 хвилин для 1-2 л та 20-25 хвилин для 3 л. Поступово виймайте банки з каструлі та закатайте кришками.
  7. Переверніть банки дном догори та залиште до повного охолодження під ковдрою. Після цього приберіть заготівлю на зберігання в прохолодне та темне приміщення.

Вловіть цю неповторну ароматичну симфонію смаків, - приготуйте цю аджику з болгарського перцю, щоб збагатити ваш стіл на будь-який сезон. Спробуйте її як пікантний додаток до м'ясних страв, сендвічів чи просто як власний джем з гострим акцентом. Поділіться зі своїми близькими цією смачною вишуканістю та насолоджуйтесь унікальним смаком власноруч приготованої аджики!