Рецепт томатного супу з квасолею

Рецепт томатного супу з квасолею
3.9
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-250 гр сухої білої квасолі
  • 1 велика картоплина
  • 1 цибуля-порей (можна замінити ріпчастою цибулею)
  • 1 середня морква
  • 50 гр кореня селери
  • 1 ст. томатної пасти
  • кілька гілочок петрушки
  • 1/5 ч. л. меленого мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Квасолю залити холодною водою і залишити на 8-10 годин під кришкою при кімнатній температурі.
  2. Потім злити воду, залити квасолю 1 л холодної води та поставити на вогонь.
  3. Після закипання зменшити вогонь і варити квасолю при слабкому кипінні 15-20 хвилин.
  4. Картоплю очистити і порізати невеликими кубиками однакового розміру, цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями.
  5. Додати через 15-20 хвилин після закипання води в каструлю з квасолею картоплю, трохи посолити і варити ще 15 хвилин.
  6. На сковороді розтопити вершкове масло або маргарин, розігріти олію і викласти нашатковану цибулю-порей або цибулю.
  7. Смажити її на слабкому вогні, помішуючи до золотаво-прозорого кольору близько 10 хвилин під кришкою.
  8. Корінь селери та моркву очистити від шкірки, порізати дуже маленькими кубиками однакового розміру та додати до сковороди.
  9. Тушити овочі на слабкому вогні під кришкою, помішуючи, ще 15 хвилин.
  10. Додати овочеву засмажку в киплячий суп з квасолею та картоплею, трохи посолити, поперчити, всипати мелений мускатний горіх і розмішати.
  11. Через 3-5 хвилин додати в квасоляний суп томатну пасту і перемішати до однорідного кольору.
  12. Зелень промити і подрібнити, додати суп через пару хвилин після додавання пасти, якщо потрібно - досолити і поперчити.
  13. Зняти каструлю з плити, накрити кришкою та залишити на 15-20 хвилин. Зняти кришку, розлити томатний суп з квасолею по тарілках і подавати гарячим до столу. Смачного!

Для більш насиченого смаку та аромату до складу супу можна додати інші овочі, наприклад, болгарський перець, цибулю, часник або кабачки. Також до супу можна додати різні спеції та трави, такі як базилік, орегано, тим'ян або розмарин. Не забудьте додати в суп невелику кількість кисломолочних продуктів, наприклад, вершкового масла або сметани - вони нададуть супу більш ніжного смаку і текстури. А от у підачі до супу можна використовувати різні хрусткі хлібці або гарячі крутони.