Рецепт гарбузового супу з сиром

Рецепт гарбузового супу з сиром
3.5
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг гарбуза (без шкірки та кісточок)
  • 300-350 гр плавленого сиру
  • 250 мл курячого або овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 10-15% або молока
  • 50 гр вершкового масла
  • сіль, мелений імбир, каррі та червоний мелений перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, порізати м'якоть невеликими кубиками.
  2. У глибокій сковороді або каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло і скласти туди подрібнений гарбуз.
  3. Варити гарбуз до м'якості приблизно 15-20 хвилин на невеликому вогні під кришкою, періодично помішуючи.
  4. Бульйон підігріти до гарячої температури, додати до тушкованого гарбуза і перемішати.
  5. Готувати гарбузовий суп 10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  6. Через вказаний час подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера до однорідної консистенції.
  7. Влити вершки в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь.
  8. Плавлений сир натерти на дрібній тертці.
  9. Додати тертий сир, відразу після закипання і розмішувати до повного розчинення (вогонь зменшити до мінімального або середнього).
  10. Зняти сирну суміш із плити і влити в гарбузовий суп-пюре, вимішати до однорідності.
  11. Поставити гарбузовий суп-пюре з сиром на вогонь і довести до закипання, посолити, поперчити, додати спеції за смаком і перемішати.
  12. Подавати сирний суп-пюре з гарбуза до столу, прикрасивши сметаною. Смачного!

Цей рецепт гарбузового крем-супу з сиром - чудовий варіант для тих, хто любить яскраві смаки та корисну їжу. Гарбуз містить багато вітаміну A та бета-каротину, які сприяють зміцненню імунної системи та покращують зір. Сир в свою чергу додає білки та кальцій, необхідні для зміцнення кісток та м'язів. Підкресліть своє здорове харчування цим простим, але смачним рецептом гарбузового крем-супу з сиром.