Суп з кальмарами: простий і смачний рецепт

Суп з кальмарами: простий і смачний рецепт
3.3
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 л чистої води
  • 1 велика тушка кальмара (або 2 невеликі)
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • середній пучок кропу (можна змішати з петрушкою)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Закип'ятити в каструлі 1 л води, посолити і опустити туди тушку кальмара (попередньо промити її під струменем теплої води).
  2. Варити кальмара до готовності протягом 2 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти його з киплячого бульйону на окрему тарілку і залишити остигати.
  3. Картоплю очистити і нарізати маленькими кубиками або брусочками, скласти в киплячий і злегка підсолений бульйон, довести до кипіння.
  4. Варити картоплю приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
  5. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
  6. На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинного масла і викласти півкільця цибулі, просмажити їх до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на слабкому вогні і додати моркву.
  7. Обсмажувати овочі на невеликому вогні, помішуючи приблизно 5 хвилин.
  8. Потім зняти сковороду з вогню, влити в неї ополоник бульйону, в якому вариться картопля і розмішати.
  9. Висипати вміст сковороди в каструлю з киплячою водою та картоплею, розмішати.
  10. Готувати овочевий суп 5 хвилин при слабкому кипінні, кальмар порізати тонкими півкільцями (соломкою).
  11. Зелень промити і дрібно нарізати, додати разом з кальмарами в готовий суп, посолити, поперчити його до смаку і перемішати.
  12. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на 5-10 хвилин.
  13. Зняти кришку, розлити суп із кальмарами по тарілках та подавати до столу. Смачного!

Кальмари є джерелом білка, мінералів та вітамінів, а також вони містять мало жирів і калорій. Овочі, що входять до складу цього супу, також додають користі для здоров'я, тому ця страва є не тільки смачною, але і корисною. Додайте унікальний смак та аромат вашому столу з цим простим рецептом.