Суп з кальмарами: простий і смачний рецепт
Кухня
Інгредієнти:
- 1 л чистої води
- 1 велика тушка кальмара (або 2 невеликі)
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- середній пучок кропу (можна змішати з петрушкою)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Закип'ятити в каструлі 1 л води, посолити і опустити туди тушку кальмара (попередньо промити її під струменем теплої води).
- Варити кальмара до готовності протягом 2 хвилин при слабкому кипінні. Потім вийняти його з киплячого бульйону на окрему тарілку і залишити остигати.
- Картоплю очистити і нарізати маленькими кубиками або брусочками, скласти в киплячий і злегка підсолений бульйон, довести до кипіння.
- Варити картоплю приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями, моркву очистити і натерти на крупній тертці.
- На сковороді розігріти 2-3 ст. рослинного масла і викласти півкільця цибулі, просмажити їх до золотистого кольору протягом 2-3 хвилин на слабкому вогні і додати моркву.
- Обсмажувати овочі на невеликому вогні, помішуючи приблизно 5 хвилин.
- Потім зняти сковороду з вогню, влити в неї ополоник бульйону, в якому вариться картопля і розмішати.
- Висипати вміст сковороди в каструлю з киплячою водою та картоплею, розмішати.
- Готувати овочевий суп 5 хвилин при слабкому кипінні, кальмар порізати тонкими півкільцями (соломкою).
- Зелень промити і дрібно нарізати, додати разом з кальмарами в готовий суп, посолити, поперчити його до смаку і перемішати.
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити на 5-10 хвилин.
- Зняти кришку, розлити суп із кальмарами по тарілках та подавати до столу. Смачного!
Кальмари є джерелом білка, мінералів та вітамінів, а також вони містять мало жирів і калорій. Овочі, що входять до складу цього супу, також додають користі для здоров'я, тому ця страва є не тільки смачною, але і корисною. Додайте унікальний смак та аромат вашому столу з цим простим рецептом.